usd
38,0443
eur
43,5433
gbp
50,7602
gram-altin
4.060,69
ceyrek-altin
6.639,22
cumhuriyet-altini
27.565,00
btc-USD
84.996,20
btc-turk-lirasi
3.232.722
ethereum-USD
1.606,60
Gazete Arena Samsun Haber Yaralar sarılana kadar oradayız

Yaralar sarılana kadar oradayız

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından deprem bölgesindeki çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Kahramanmaraş’ta her gün 5 bin kişiye sahur ve iftar yemeği veriliyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir'e selam söyleyen Kahramanmaraşlı afetzede Fatma İster "Bu zor günlerimizde buraya gelen kardeşlerimiz olmasa biz ne yapardık. Allah bin kere Samsun Büyükşehir Belediyesi'nden razı olsun. Dar günümüzde hızır gibi yetiştiler" dedi. Başkan Demir ise, deprem bölgesinde afetzede vatandaşların yanında olmaya devam edeceklerini, yaralar sarılana kadar orada kalınacağını söyledi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi ekipleri, 6 Şubatta meydana gelen ve 11 ili etkileyen deprem bölgesinde çalışmaya devam ediyor. Yaraların sarılması için gece - gündüz, mesai saati gözetmeden görev yapmayı sürdüren ekipler Ramazan ayında da iftar ve sahur saatlerine göre hazırlık yaparak vatandaşlara her gün sıcak yemek hizmeti veriyor. Büyükşehir Belediyesi tarafından deprem bölgesinde kurulan Gıda İşleme Merkezi’nde hazırlanan iftar ve sahur yemekleri her gün 5 bin vatandaşa ikram ediliyor. Ekipler, iftar ve sahur için yiyecekleri titizlikle ve özenle hazırlıyor.

‘BİR GÜN BİLE BİZİ YALNIZ BIRAKMADILAR’
Samsun Büyükşehir Belediyesi ekibinin ilk günden bu yana yanlarında olduğunu ifade eden afetzede vatandaşlar da her gün ekipler için dua ettiklerini söyledi. Sahur için gelen vatandaşlardan Sultan Karaoğlan, "Samsun Büyükşehir Belediye Başkanımıza selam söyleyin. Allah razı olsun Büyükşehir Belediyesi'nden. Verilen hizmetlerden çok memnunuz. Bizi bir gün bile yalnız bırakmadılar. Çok zor günler yaşadık. Bir daha Rabbim bu acıları yaşatmasın" dedi.   

‘SAMSUN HIZIR GİBİ YETİŞTİ’
Bir başka afetzede vatandaş Fatma İster ise," Burada çalışan bizleri misafir eden herkes canla başla gönülden çalışıyor. Bu zor günlerimizde buraya gelen kardeşlerimiz olmasa biz ne yapardık. Allah bin kere razı olsun. Çok çok teşekkür ediyorum Samsun Büyükşehir Belediyesi'ne. Dar günümüzde hızır gibi yetiştiler. Bu felaketi biz yaşadık Allah başka kimseye göstermesin" diye konuştu.

‘SAMSUN HALKI BİZİM KARDEŞİMİZ OLDU’
Depremi yaşadıkları geceyi hiç unutamadıklarını ve eşiyle helalleştiğini ifade eden Mustafa Kaba, "Büyükşehir Belediyesi buraya çok güzel bir çadır oluşturmuş. Her gün orucumuzu açmak ve sahurumuzu yapmak için buraya geliyoruz. Başta belediye başkanına ve ekiplerine çok teşekkür ediyoruz. O kadar içten ve samimiler ki. Her dakika yardımımıza koşuyorlar. Çok güzel insanlar. Samsun halkı bizim gerçekten kardeşimiz oldu. Maddi ve manevi her koşulda yanımızda olan herkesten Allah razı olsun" şeklinde konuştu. 

‘DEPREM BÖLGESİNDE OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ’
İlk andan itibaren deprem bölgesinde afetzede vatandaşların yanında olduklarını belirten Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, "Deprem bölgesinde afetzede vatandaşlarımızla ekiplerimiz oruçlarımızı birlikte açıyor, sahurlarımızı sıcak bir çay eşliğinde birlikte yapıyoruz. Ramazan ayında her gün 5 bin vatandaşımıza sahur ve iftar yemeği ikram ederek afetzedelerimizin yanında olmaya devam ediyoruz. Gönüllerde de, iftarda da, sahurda da afetzede kardeşlerimizle biriz, beraberiz. Yanlarında olmaya devam edeceğiz. Ramazan ayı sonrasında inşallah bayramda da birarada olacağız. Yaraları kol kola, omuz omuza hep birlikte saracağız. Yaralar sarılana kadar orada olacağız. Yüce Allah, bir daha böyle acılar yaşatmasın" dedi. Okan ARALAN

 

Okunma Süresi: 3 dk
Yorumlar
Aşağıdaki görselde işlemin sonucu kaçtır
Captcha Image
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Gazete Arena Asayiş Samsun'da kaçak makaronlara geçit yok

Samsun'da kaçak makaronlara geçit yok

Samsun İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kaçakçılıkla mücadele kapsamında gerçekleştirdikleri operasyonda 1 milyon 920 bin adet kaçak makaron ele geçirdi. Operasyon sonucunda 1 kişi yakalanarak hakkında yasal işlem başlatıldı.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekiplerince, İlkadım ilçesinde şüpheli şahıs ve araçlara yönelik yapılan denetimlerde 1 milyon 920 bin adet bandrolsüz makaron ele geçirildi. Yakalanan makaronların yasal yollarla satışı yasak olan ürünler olduğu tespit edildi.

Yasal İşlem Başlatıldı

Operasyon kapsamında yakalanan bir şahıs gözaltına alınırken, hakkında yasal işlem başlatıldı. Emniyet birimleri, kaçak ürünlerin piyasaya sürülmeden ele geçirilmesinin büyük bir ekonomik kaybın önüne geçtiğini vurguladı.

Emniyetten Kararlılık Mesajı

Samsun İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, halk sağlığını tehdit eden ve vergi kaybına yol açan kaçakçılık faaliyetlerine karşı mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceği belirtildi. Vatandaşların da bu tür durumlara karşı duyarlı olmaları ve şüpheli durumları ihbar etmeleri istendi.

Daha fazla Samsun Haber için tıklayınız.

Okunma Süresi: 1 dk
Yorumlar
Aşağıdaki görselde işlemin sonucu kaçtır
Captcha Image
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *