usd
38,1321
eur
43,5832
gbp
50,8578
gram-altin
4.055,63
ceyrek-altin
6.630,96
cumhuriyet-altini
27.489,00
btc-USD
83.739,14
btc-turk-lirasi
3.193.747
ethereum-USD
1.577,70
Gazete Arena Asayiş Samsun merkezli 'Change' araç çetesi çökertildi: 50 gözaltı!

Samsun merkezli 'Change' araç çetesi çökertildi: 50 gözaltı!

Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde 18 ilde düzenlenen "Satır" operasyonunda, gümrük kaçağı araçlarla yapılan 50 milyon TL’lik change dolandırıcılığı ortaya çıkarıldı. Operasyonda 50 şüpheli gözaltına alındı.

Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı ile Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerinin yürüttüğü geniş kapsamlı operasyonla, change yapılmış araçlar üzerinden nitelikli dolandırıcılık, resmi belgede sahtecilik ve kaçakçılık suçları aydınlatıldı.

50 Milyon TL’lik Vurgun

Yapılan çalışmalarda; yanmış, hacizli, yakalamalı ve enkaz altından çıkarılmış ağır hasarlı araçların, motor ve şasi numaralarının değiştirilerek Romanya’dan getirilen gümrük kaçağı 15 tır, 6 dorse ve 2 otomobil ile piyasaya sürüldüğü belirlendi. Bu yöntemle yaklaşık 50 milyon TL’lik dolandırıcılık yapıldığı tespit edildi.

18 İlde Eş Zamanlı “Satır” Operasyonu

Satır” kod adı verilen operasyon kapsamında Samsun, İstanbul, Konya, İzmir, Eskişehir, Sakarya, Mersin, Manisa, Mardin, Şırnak, Amasya, Isparta, Burdur, Çorum, Erzurum, Antalya, Edirne ve Kırşehir illerinde eş zamanlı baskınlar gerçekleştirildi. Operasyona Özel Harekat ekipleri de destek verdi.

İlk aşamada 45 şüpheli yakalanırken, daha sonra firari durumda olan 5 kişi daha gözaltına alınarak toplam gözaltı sayısı 50’ye ulaştı.

Ruhsatsız Silahlar ve Sahte Belgeler Ele Geçirildi

Şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda;

Change olduğu değerlendirilen çekici,

Yakalamalı ve hacizli 1 çekici ile 1 dorse,

2 ruhsatsız tabanca,

1 kurusıkı tabanca,

1 ruhsatsız tüfek,

Çok sayıda plaka, belge, ruhsat ve dijital materyal ele geçirildi.

Soruşturma Sürüyor

Olayla ilgili soruşturma Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde titizlikle devam ediyor. Gözaltına alınan şüphelilerin ifadeleri alınırken, yeni gözaltılar ve bağlantılı kişi veya kurumlara yönelik incelemeler de sürdürülüyor.

Okunma Süresi: 2 dk
Yorumlar
Aşağıdaki görselde işlemin sonucu kaçtır
Captcha Image
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Gazete Arena Gündem 8 yıldır cezaevindeydi, tahliye edildi! Selçuk Kozağaçlı kimdir?

8 yıldır cezaevindeydi, tahliye edildi! Selçuk Kozağaçlı kimdir?

2017 senesinden bu yana tutuklu olanSelçuk Kozağaçlı, İstanbul Silivri'de bulunan MarmaraCezaevi'nden akşam saatlerinde tahliye edildi. Selçuk Kozağaçlı'nın kim olduğu merak edilip araştırılıyor.

2017 senesinden bu yana tutuklu olan Selçuk Kozağaçlı, İstanbul Silivri'de bulunan Marmara Cezaevi'nden akşam saatlerinde tahliye edildi. Selçuk Kozağaçlı'nın kim olduğu merak edilip araştırılıyor.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından çıkartılan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) Genel Başkanı Selçuk Kozağaçlı, Soma maden faciası başta olmak birçok davada mağdurların gönüllü avukatlığını üstleniyordu.

Çağdaş Hukukçular Derneği ile Halkın Hukuk Bürosu avukatlarına açılan davada Kozağaçlı 2017 yılında gözaltına alınıp tutuklanmıştı. Mahkeme heyeti Kozağaçlı’ya 12 yıl hapis cezası vermişti.

2024 Nisan'da Cezalar Onanmıştı

Yargıtay 3. Ceza Dairesi, 2024 yılının Nisan ayında temyiz incelemesini tamamlayarak cezaları onadı. Temyiz incelemesinde yer alan daire sanıklar Avni Güçlü Sevimli, Alper Tunga Saral, Gülvin Aydın Savran,  Efkan Bolaç, Güray Dağ, Mümin Özgür Gider, Metin Narin, Nazan Betül Vangölü Kozağaçlı, Oya Aslan, Rahim Yılmaz, Selda (Kaya) Yılmaz, Özgür Yılmaz, Serhan Arıkanoğlu, Taylan Tanay ve Sevgi (Özer) Sönmez hakkında verilen kararlar ile Selçuk Kozağaçlı ve Barkın Timtik hakkında ise “silahlı terör örgütüne üye olma” suçu dışında kalan tüm suçlardan istinaf kanun yoluna tabi olduğuna dikkat çekerek dosyayı incelemeden Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına iade etmişti.

Selçuk Kozacağılı’ya “terör örgütüne üye olma” suçunda verilen 12 yıllık hapis cezası 3. Ceza Dairesi'nce 10 yıl 5 aya indirip onanmıştı.

ÇHD'nin sosyal medya hesabı üzerinden yapılan paylaşımda 'Onursal başkanımız Av. Selçuk Kozağaçlı tahliye olmuştur!' ifadeleri kullanıldı. Kozağaçlı'nın fotoğrafı paylaşıldı. Cezaevinin önündekiler Kozağaçlı’ya çiçek takdim etti.

KAYNAK: onedio.com
Okunma Süresi: 2 dk
Yorumlar
Aşağıdaki görselde işlemin sonucu kaçtır
Captcha Image
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *