Samsun'da Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Mimarlık Fakültesi İç Mimarlık Bölümü’nün, iç mekân tasarımında algı ve yanılsama temaları çerçevesinde hazırladığı sergi, Mimarlık Fakültesi’nin 1. ve 2. kat sirkülasyon alanlarında 25 Nisan 2025 tarihine kadar gezilebilecek.

Yoğun Bir Atölye Sürecinin Ürünü
Sergide, İç Mimarlık Bölümü öğrencilerinin 2024-2025 Bahar Dönemi'nde yürütülen ICM102 Tasarım Atölyesi II dersi kapsamında ortaya koyduğu projeler yer alıyor. Prof. Dr. Fatih Us ve Araş. Gör. Kaan Gökçakan rehberliğinde, üç hafta süren yaratıcı süreçte öğrenciler mekânsal illüzyonlara odaklanan yenilikçi tasarımlar geliştirdi.

Açılışa Geniş Katılım
Serginin açılışına OMÜ Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Çetin, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Serpil Kaptan, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Seylan, Prof. Dr. Ali Tomak, Yrd. Doç. Dr. Özlem Ayvaz Tunç’un yanı sıra iki fakülteden öğretim üyeleri, idari personel ve öğrenciler katıldı. Açılışta konuşan Prof. Dr. Mehmet Çetin, projelerde emeği geçen öğrencilere ve katılımcılara teşekkür etti.

Öğrencilerden 10 Farklı Mekânsal Yorum
Sergide ikili gruplar halinde çalışan toplam 20 öğrencinin tasarladığı 10 özgün proje yer alıyor. Her biri farklı bir mekânsal illüzyon yaklaşımı sergileyen çalışmalar şöyle sıralanıyor:
İç Mimarlık Logosu – Gökdeniz Kaplan & Muhammet Balcı
Sarı Işığın Altında – Hevin Zühal Aksümer & Zehra Ekin Sevinç
Aşağı Çıkarken – Ecem Nisa Esen & Zeynep Sude Eren
Bükük Kolon – İbrahim Halil Ataş & Ümmet Yener
Anamorfik Sandalye Perspektifi – İrem Babür & Jana Kadıoğlu
Geçiş Noktası – Fatma Ezgi İbrahimbaş & Zeynep Nehir Bilgin
Elsie de Wolfe – Ata Dovletov & Yağmur İpek Akman
Tek Bakışta METAT – Ayçanur Şengül & Ceyda Altınok
Küpün Anamorfik Yansıması – Sibel Öztürk & Tuğba Varol
Spider on the Wall – Elif Nur Ünal & Melek Çalışkan

Ziyaretçilere Açık Deneyim Alanı
Ziyaretçiler, sergide yer alan çalışmalarda algının sınırlarını zorlayan üç boyutlu illüzyonlarla etkileşime geçebiliyor. Hem görsel hem düşünsel olarak dikkat çeken projeler, mekân tasarımının sadece estetik değil, aynı zamanda algısal bir deneyim olduğunu hatırlatıyor.

Daha fazla Samsun Haber için tıklayınız.