1988 yılında yapılan Altınkaya Barajı, Samsun'un Vezirköprü ilçesinde 15 kırsal mahallenin karayolu bağlantısını kesmişti. O günden bu yana, bölge halkı ulaşımı yalnızca feribotlarla sağlıyor. Feribotlar, hem yolcu hem de araç taşıma işlemi gerçekleştiriyor. Ancak, bölge sakinleri ulaşımda yaşadıkları zorlukları gündeme getirerek kalıcı çözüm olarak bir köprü yapılmasını talep ediyor.

"Karayolu, Ekonomiyi Canlandırır"
Bölge halkından Ahmet Bektaş, “Bölgeyi karış karış geziyorum, 15 mahalleyi dolaştım. Feribotla ulaşım çok zor. Eskiden Alaçam yolu vardı, baraj yapıldığında bağlantı kopmuştu. İnsanlar hasta olsa, tekne arayacaklar. Buraya karayolu yapılması şart, bu hem halkı rahatlatır hem de ekonomiyi canlandırır” dedi.

Feribotlarla Yaşanan Zorluklar
Eyüp Tozun ise, “Ben 40 yaşındayım, 36 yıldır feribotla karşıya geçiyorum. Önceden özel feribotlar vardı, şimdi belediyeye ait. Ama istediğin saatte gelmiyor. Biz Alaçam tarafı olarak daha yüksek ücret ödüyoruz. Eğer buraya köprü yapılırsa bu çile sona erer” diyerek feribotların saatli çalıştığını ve ulaşımda yaşadıkları sıkıntıları dile getirdi.Altınkaya Barajı, Türkiye’nin 3. büyük barajı olup Samsun'un Bafra ve Vezirköprü ilçeleriyle Sinop'un Durağan ilçesini kapsıyor. 1988 yılından bu yana bölge halkı, ulaşım sıkıntılarıyla mücadele ediyor.

Geçmişte Yaşanan Zorluklar
Geçtiğimiz yıllarda, Altınkaya Mahallesi'nde evinde rahatsızlanan bir vatandaş için ambulans helikopteri talep edilmişti. Ancak, helikopterin inmesine tarla sahibinin izin vermemesi nedeniyle hasta alınamamıştı. Bu olay, bölgedeki ulaşım sorununu bir kez daha gündeme getirmişti.
Bölge sakinleri, bu sorunların kalıcı bir çözüme kavuşturulması adına köprü yapılması gerektiğini vurguluyor.
Daha fazla Samsun Haber için tıklayınız.