usd
38,1018
eur
43,6577
gbp
50,6867
gram-altin
4.065,49
ceyrek-altin
6.647,07
cumhuriyet-altini
27.565,00
btc-USD
84.979,99
btc-turk-lirasi
3.233.527
ethereum-USD
1.585,83
Gazete Arena Gündem Ramazan Bayramı Ne Zaman Başlayacak?

Ramazan Bayramı Ne Zaman Başlayacak?

Müslümanların en coşkulu ve huzurlu dönemlerinden biri olan Ramazan Bayramı bir ay süren oruç ibadetinin ardından başlıyor. Ramazan Bayramı ne zaman ? Kaç gün sürecek ? 2025 yılında Dini günler ne zaman ?

Ramazan Bayramı, tüm Müslümanlar için bir araya gelme, oruç tutmanın ardından sevinçli bir kutlama yapma fırsatıdır. 2025 Ramazan Bayramı da bu kutlamaların en coşkulu şekilde yaşanacağı, sevinç ve huzurun tüm Türkiye’ye yayılacağı bir dönem olacak. Hem dini hem de sosyal açıdan önemli olan bu bayramda, insanlar birbirleriyle yardımlaşarak, sevinçlerini paylaşacaklar.

Ramazan ayının son bulmasıyla birlikte, 29 Mart Cumartes günü Ramazan Bayramı Arifesi 30 Mart 2025 Pazar günü ise Ramazan Bayramını birinci günüdür.

2025 Ramazan Bayramı Takvimi

  • Bayramın 1. Günü: 30 Mart 2025 Pazar
  • Bayramın 2. Günü: 31 Mart 2025 Pazartesi
  • Bayramın 3. Günü: 1 Nisan 2025 Salı

Bayramın Sosyal ve Dini Önemi

Ramazan Bayramı, Müslümanlar için sadece bir dini bayram değil, aynı zamanda yardımlaşma, paylaşma ve birlik olma zamanıdır. Bayramda, insanlar bir araya gelerek, oruç tutmanın ruhsal ve manevi huzurunu paylaşacaklar. Ayrıca, bayramda hayır işleri yapılacak, ihtiyacı olanlara yardım edilecek. Bu anlamlı bayram, aynı zamanda insanların birbiriyle daha çok yardımlaşmasını, dertlerini unutarak birlikte sevinç yaşamasını simgeliyor.

2025 Dinî Günler Takvimi:

  • Üç Ayların Başlangıcı: 1 Ocak 2025 Çarşamba
  • Regaib Kandili: 2 Ocak 2025 Perşembe
  • Miraç Kandili: 26 Ocak 2025 Pazar
  • Berat Kandili: 13 Şubat 2025 Perşembe
  • Ramazan Başlangıcı: 1 Mart 2025 Cumartesi
  • Kadir Gecesi: 26 Mart 2025 Çarşamba
  • Ramazan Bayramı 1. Günü: 30 Mart 2025 Pazar
  • Ramazan Bayramı 2. Günü: 31 Mart 2025 Pazartesi
  • Ramazan Bayramı 3. Günü: 1 Nisan 2025 Salı
  • Arefe Günü (Arafat Günü): 5 Haziran 2025 Perşembe
  • Kurban Bayramı: 6-9 Haziran 2025
  • Hicri Yılbaşı: 26 Haziran 2025 Perşembe
  • Aşure Günü: 5 Temmuz 2025 Cumartesi
  • Mevlid Kandili: 3 Eylül 2025 Çarşamba
  • Üç Aylar Başlangıcı: 21 Aralık 2025 Pazar
KAYNAK: Şila Kurumahmutoğlu
Okunma Süresi: 2 dk
Yorumlar
Aşağıdaki görselde işlemin sonucu kaçtır
Captcha Image
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Gazete Arena Gündem İmamoğlu’ndan Kanal İstanbul tepkisi

İmamoğlu’ndan Kanal İstanbul tepkisi

Silivri’de tutuklu bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, sosyal medya üzerinden yayımladığı dikkat çeken mesajında Kanal İstanbul projesine sert sözlerle tepki gösterdi.

İmamoğlU, Kanal İstanbul Projesi ile ilgili yaptığı açıklamasında, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile TOKİ’nin hızlıca harekete geçtiğini belirterek, “Dozer ve iş makinelerini mutlak koruma alanının içine, suyun dibine kadar sokmuşlar” ifadelerini kullandı. Bu müdahalenin İstanbul’un su güvenliği açısından büyük bir tehdit olduğunu vurguladı.

Sazlıdere’nin Statüsü Sessizce Değiştirildi

İmamoğlu’nun açıklamalarında en dikkat çekici noktalardan biri de Cumhurbaşkanlığı kararıyla Sazlıdere Barajı’nın içme suyu kullanım oranının yüzde 100’den yüzde 0’a düşürülmesi oldu. Bu kararın kamuoyundan gizlendiğini ve hatta İSKİ’ye dahi bildirilmediğini öne sürdü. İmamoğlu, bu durumu “Bunu hiç utanmadan kamuoyundan saklayıp, İSKİ’ye bile bildirmemişler” sözleriyle eleştirdi.

“Bir Damla Su Kaynağımız Bile Feda Edilemez”

İBB Başkanı, İstanbul’un su kaynaklarının iklim krizine karşı hayati önemde olduğunu vurgulayarak, “Şunu herkes anlasın ki, bizim gözbebeğimiz İstanbulumuz’da feda edilecek bir tek damla su kaynağımız yok” dedi. Kanal İstanbul’u, “rant ve talan projesi” olarak nitelendiren İmamoğlu, doğaya ve geleceğe zarar verildiğini ifade etti.

“İklim Krizine Bir Kriz de Siz Ekliyorsunuz”

Ekrem İmamoğlu, çevreye yönelik yapılan müdahalelerin sadece yerel değil, küresel etkileri olabileceğine dikkat çekti: “Tüm dünyanın cebelleştiği, yeni yol ve yöntemler aradığı iklim krizine bir kriz de siz ekliyorsunuz.” Çevre bilincinden yoksun kararların, sadece bugünü değil, geleceği de tehlikeye attığını belirtti.

"Hemen Vazgeçin, Daha Fazla Zarar Vermeyin"

Açıklamasının sonunda iktidara seslenen İmamoğlu, “Millet sizi zaten gönderecek, bari gitmeden toprağa, suya, havaya daha fazla zarar vermeyin” diyerek Kanal İstanbul projesinden bir an önce vazgeçilmesini istedi.

"Lütfen Görün ve Paylaşın"

İmamoğlu’nun mesajı, özellikle çevre duyarlılığı ve sürdürülebilir şehircilik açısından büyük yankı uyandırdı. Paylaşımında halktan destek isteyen İmamoğlu, bu süreçte kamuoyunun sessiz kalmamasını talep etti.

KAYNAK: cumhuriyet.com
Okunma Süresi: 2 dk
Yorumlar
Aşağıdaki görselde işlemin sonucu kaçtır
Captcha Image
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *