usd
38,1337
eur
43,6005
gbp
50,8908
gram-altin
4.049,95
ceyrek-altin
6.621,67
cumhuriyet-altini
27.449,00
btc-USD
83.916,00
btc-turk-lirasi
3.201.103
ethereum-USD
1.579,61
Gazete Arena Ekonomi Bu balın kilosu 55 bin liradan satılıyor

Bu balın kilosu 55 bin liradan satılıyor

Artvin'de düzenlenen bal festivalinde coğrafi işaretli Hatila balı açık arttırma usulü ile 55 bin liraya satıldı. Geçtiğimiz yıl 17 bin liraya bal ağası seçilen Yücel Demirci bu yıl yine bal ağası seçildi.s

Artvin merkeze bağlı Taşlıca köyündeki bu yıl 3.'sü düzenlenen "Hatila Bal Şenliği" renkli görüntülere sahne oldu. Sitimzara mevkiinde ormanlarla çevrili çayırlıkta düzenlenen bal şenliğinde, bal yeme, bilek güreşi, halat çekme, hızarla odun kesme, yarışmalarının yanı sıra horonlar oynandı.


Bin 349 bitki türüne sahip Hatila Milli Parkı'nda üretilen Coğrafi işaretli “Hatila Balı”, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından iki yıl önce tescillenmişti.
Köylünün en büyük gelir kaynağı odun ve bal olurken, festivalin içeriği de bal ve odun üzerine gerçekleşti. Festivalin en çok ilgi gören bölümü ise bal ağasının seçilmesi oldu. 1 kilogramlık Hatila balı açık arttırma ile satılığa çıkartıldı. Açık arttırmada balı en yüksek teklif olan 55 bin lira veren Yücel Demirci aldı. Demirci, aynı zamanda festivalin bal ağası seçilirken, geçtiğimiz yıl 17 bin liraya ile yine bal ağası seçilmişti.

“300 yıldır bal üretiyoruz”

Taşlıca Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Hasan Yaşar yaptığı açıklamada, köylerinin de içinde bulunduğu 22 bin 500 hektar alana sahip Hatila Vadisi’nin 17 bin 500 hektarının milli park sahası içinde yer aldığını kaydetti. Milli Park Sahası içinde bal üretimi yaptıklarını anlatan Yaşar, “Bizim amacımız bu festivallerle hem ülkemize hem de dünyaya balımızı tanıtmak. Balımızın coğrafi işaretini aldık. Hatila vadisinin koşulları coğrafi işaret almaya müsaitti. Hem milli park olması hem de 300 yıldan beri atadan dededen beri bu işi yapıyor olmamız coğrafi işaretini almamızı kolaylaştırdı. Üretmek yetmiyor, balımızı dünyaya tanıtmak gerekiyor. Balımız tamamen doğal ve kaliteli. Balımız çok kaliteli olsa da pazara uzak olduğumuz için bu tarz festivallerde tanıtmamız şart” diye konuştu.


 

KAYNAK: İHA
Okunma Süresi: 2 dk
Yorumlar
Aşağıdaki görselde işlemin sonucu kaçtır
Captcha Image
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Gazete Arena Gündem Rasim Ozan Kütahyalı'na gözaltı şoku!

Rasim Ozan Kütahyalı'na gözaltı şoku!

CHP'nin 38. Olağan Kurultayı'nda ortaya atılan şaibe iddiaları ve ardından yapılan "CHP'ye kayyum atanacak" paylaşımıyla gündeme gelen Rasim Ozan Kütahyalı hakkında, "yanıltıcı bilgiyi alenen yayma" suçundan başlatılan soruşturma kapsamında gözaltı kararı verildi.

Rasim Ozan Kütahyalı, sosyal medya hesabı üzerinden CHP'nin 38. Olağan Kurultayı'nda yaşanan şaibe iddialarına ilişkin, "yarın 42. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülecek ilk duruşmanın ardından CHP'ye kayyum atanacağı" yönünde bir paylaşımda bulundu. Bu paylaşım, pek çok kişi tarafından yanıltıcı ve manipülasyon amaçlı olarak değerlendirildi. Hemen ardından, çeşitli açıklamalar geldi.

DEZENFORMASYONLA MÜCADELE MERKEZİ AÇIKLAMA YAPTI

CHP'ye kayyum atanacağı iddialarının tamamen manipülasyon olduğuna yönelik ilk açıklama, Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından yapıldı. Merkez, Kütahyalı'nın paylaşımlarının yanıltıcı olduğunu vurguladı.

ADALLET BAKANI'NDAN YANIT

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, söz konusu iddianın doğru olmadığını belirterek, Kütahyalı'nın paylaşımına yönelik soruşturma başlatıldığını açıkladı. Bununla birlikte, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı da "halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma" suçundan re’sen soruşturma başlattı.

BORSA İSTANBUL’DAKİ ÇÖKÜŞ

Rasim Ozan Kütahyalı'nın kayyum iddialarının ardından, Borsa İstanbul'da vadeli piyasada (futures) sert düşüşler yaşandı. XU030D1 endeksinde büyük kayıplar meydana gelirken, Borsa İstanbul'un vadeli pazarındaki düşüşlerin, Kütahyalı'nın iddialarıyla bağlantılı olduğu öne sürüldü.

GÖZALTI KARARI

Soruşturma kapsamında Rasim Ozan Kütahyalı için bugün gözaltı kararı verildi. Söz konusu iddiaların, finansal piyasalarda dalgalanmalara yol açmasının ardından soruşturmanın genişletilmesi bekleniyor.

internet sitesi: sondakika.com
Okunma Süresi: 2 dk
Yorumlar
Aşağıdaki görselde işlemin sonucu kaçtır
Captcha Image
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *