usd
38,0855
eur
43,2886
gbp
49,8646
gram-altin
3.959,53
ceyrek-altin
6.473,83
cumhuriyet-altini
26.781,00
btc-USD
83.767,66
btc-turk-lirasi
3.186.720
ethereum-USD
1.565,33
Gazete Arena Samsun Haber Tarih verildi: Av yasağı ne zaman başlayacak?

Tarih verildi: Av yasağı ne zaman başlayacak?

Samsun İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam, su ürünleri kaynaklarının korunması ve sürdürülebilirliğin sağlanması amacıyla 1 Nisan'dan itibaren tüm iç sularda su ürünleri avcılığının yasaklanacağını duyurdu.

Haberleri

1 Nisan'dan itibaren iç sularda sazan, kadife, siraz, yayın, tatlı su kefali ve diğer balık türlerinin avlanması yasaklanacak. Bu kapsamda, balıkçılar kayıklarını karaya çekmek zorunda kalacak. Ayrıca, av yasağının sona ereceği 1 Temmuz 2025 tarihine kadar balıkçı teknelerinin iç sulara açılması, teknelerde veya kıyıda av araç ve gereçlerinin bulundurulması da yasak olacak.

Avlanılan Balıkların Stok Tespiti Zorunluluğu
Av yasağının başlamasıyla birlikte, yasaktan önce avlanan balıkların en geç üç gün içerisinde İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine stok tespitini yaptırması gerekecek. Stok tespit belgesi olmayan balıkların nakliye ve satışı yasak olacak. Stok tespiti yapılan balıkların, 7 gün içerisinde satılması veya işlenmesi zorunlu olacak.

Yasağa Uymayanlar İçin Yasal İşlem Başlatılacak
Yasağa uymayan balıkçılar ve avcılar hakkında yasal işlem başlatılacak. Samsun’daki tüm halkın, av yasaklarına uyması ve yasağa uymayanları en yakın Tarım ve Orman Müdürlükleri, jandarma, emniyet veya belediye zabıta teşkilatına bildirmeleri isteniyor.

Denetimler Sürecek
Samsun'daki Bafra, 19 Mayıs, Ladik ve diğer ilçelerde bulunan doğal göller ve barajlarda av yasağının uygulanacağı sürece, İl ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlükleri su ürünleri kontrolörleri denetimlere devam edecek. Av yasağının başlangıç ve bitiş tarihi, 1 Nisan - 1 Temmuz 2025 olarak belirlendi.

Daha fazla Samsun Haber için tıklayınız.

 

KAYNAK: İHA
Okunma Süresi: 2 dk
Yorumlar
Aşağıdaki görselde işlemin sonucu kaçtır
Captcha Image
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *