usd
38,1307
eur
43,6054
gbp
50,8456
gram-altin
4.051,76
ceyrek-altin
6.624,63
cumhuriyet-altini
27.405,00
btc-USD
83.855,07
btc-turk-lirasi
3.199.797
ethereum-USD
1.578,69
Gazete Arena Samsun Haber Binlerce konut yapılacak! TOKİ'nin Samsun projesi ne zaman bitecek?

Binlerce konut yapılacak! TOKİ'nin Samsun projesi ne zaman bitecek?

TOKİ'nin Samsunlulara büyük müjdesi dikkat çekmişti. Samsun'daki 10 ilçeye 3 bin 318 konut yapılacağı duyurulmuştu. Toki evlerinin ne zaman biteceği de araştırılıyor.

Toplu Konut İdaresi'nce (TOKİ) 250 bin sosyal konut projesi çerçevesinde; Samsun’da yaşayan dar ve orta gelirli vatandaşlar için büyük bir adım atılacağı açıklanmıştı.

TOKİ'nin ülke genelinde başlattığı ya da başlatacağı projeler, dar ve orta gelirli aileler için büyük umut vaad ediyor. Vatandaşlar, TOKİ projelerine yoğun ilgi gösteriyor. Samsunlu vatandaşlar, TOKİ'nin Samsun projelerini takip ediyor.

Projede, Samsun’undaki 10 ilçeye toplam 3 bin 318 yeni sosyal konut yapılacağı belirtilmişti. Proje hakkında Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlelerinden olacağı konuşuluyordu.

TOKİ Samsun'un Hangi İlçelerinde Olacak?

TOKİ’nin Samsun projesi çerçevesinde yapacağı konutların ilçelere göre dağılımı da paylaşılmıştı.

Samsun İlçelerine Göre TOKİ Konut Dağılımı Şöyle:

Atakum: 792 konut, Asarcık: 71 konut, Canik: 370 konut, 19 Mayıs: 370 konut, Kavak: 200 konut, Ladik: 100 konut, Havza: 150 konut, Vezirköprü: 200 konut ve Bafra: 500 konut.

TOKİ SAMSUN PROJESİ BİTİŞ TARİHİ

TOKİ’nin Samsun’da yapacağı sosyal konut projesinin ne zaman tamamlanacağı da araştırılıyor. TOKİ Samsun projesinin 2025 yılı haziranında tamamlanmasının planlandığı aktarıldı. Projenin ödeme planına yönelik ise henüz resmi bir açıklamada bulunulmadı. Dar ve orta gelirli vatandaşların bu proje sayesinde uygun koşullarla ev sahibi olması planlanıyor.

TOKİ’nin Samsun projesi sayesinde modern konutlar binlerce ailenin olacak. Uygun ödeme koşulları da dikkat çekiyor.

Proje, hem konut ihtiyacını karşılaması hem de ekonomiye ve istihdama katkı sağlaması açısında oldukça önemli bulunuyor.

KAYNAK: Ali Altıntaş
Okunma Süresi: 2 dk
Yorumlar
Aşağıdaki görselde işlemin sonucu kaçtır
Captcha Image
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Gazete Arena Gündem 8 yıldır cezaevindeydi, tahliye edildi! Selçuk Kozağaçlı kimdir?

8 yıldır cezaevindeydi, tahliye edildi! Selçuk Kozağaçlı kimdir?

2017 senesinden bu yana tutuklu olanSelçuk Kozağaçlı, İstanbul Silivri'de bulunan MarmaraCezaevi'nden akşam saatlerinde tahliye edildi. Selçuk Kozağaçlı'nın kim olduğu merak edilip araştırılıyor.

2017 senesinden bu yana tutuklu olan Selçuk Kozağaçlı, İstanbul Silivri'de bulunan Marmara Cezaevi'nden akşam saatlerinde tahliye edildi. Selçuk Kozağaçlı'nın kim olduğu merak edilip araştırılıyor.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından çıkartılan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) Genel Başkanı Selçuk Kozağaçlı, Soma maden faciası başta olmak birçok davada mağdurların gönüllü avukatlığını üstleniyordu.

Çağdaş Hukukçular Derneği ile Halkın Hukuk Bürosu avukatlarına açılan davada Kozağaçlı 2017 yılında gözaltına alınıp tutuklanmıştı. Mahkeme heyeti Kozağaçlı’ya 12 yıl hapis cezası vermişti.

2024 Nisan'da Cezalar Onanmıştı

Yargıtay 3. Ceza Dairesi, 2024 yılının Nisan ayında temyiz incelemesini tamamlayarak cezaları onadı. Temyiz incelemesinde yer alan daire sanıklar Avni Güçlü Sevimli, Alper Tunga Saral, Gülvin Aydın Savran,  Efkan Bolaç, Güray Dağ, Mümin Özgür Gider, Metin Narin, Nazan Betül Vangölü Kozağaçlı, Oya Aslan, Rahim Yılmaz, Selda (Kaya) Yılmaz, Özgür Yılmaz, Serhan Arıkanoğlu, Taylan Tanay ve Sevgi (Özer) Sönmez hakkında verilen kararlar ile Selçuk Kozağaçlı ve Barkın Timtik hakkında ise “silahlı terör örgütüne üye olma” suçu dışında kalan tüm suçlardan istinaf kanun yoluna tabi olduğuna dikkat çekerek dosyayı incelemeden Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına iade etmişti.

Selçuk Kozacağılı’ya “terör örgütüne üye olma” suçunda verilen 12 yıllık hapis cezası 3. Ceza Dairesi'nce 10 yıl 5 aya indirip onanmıştı.

ÇHD'nin sosyal medya hesabı üzerinden yapılan paylaşımda 'Onursal başkanımız Av. Selçuk Kozağaçlı tahliye olmuştur!' ifadeleri kullanıldı. Kozağaçlı'nın fotoğrafı paylaşıldı. Cezaevinin önündekiler Kozağaçlı’ya çiçek takdim etti.

KAYNAK: onedio.com
Okunma Süresi: 2 dk
Yorumlar
Aşağıdaki görselde işlemin sonucu kaçtır
Captcha Image
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *