usd
38,1928
eur
44,0578
gbp
51,1726
gram-altin
4.196,65
ceyrek-altin
6.861,53
cumhuriyet-altini
28.580,00
btc-USD
86.950,01
btc-turk-lirasi
3.321.917
ethereum-USD
1.580,02
Gazete Arena Gündem Sahildeki otoparka otel dikecekler

Sahildeki otoparka otel dikecekler

Büyükşehir Belediyesi, Yeşilyurt AVM'nin batısındaki 2600 metrekarelik otopark alanını satışa çıkartıyor. Turizm alanı olarak belirlenen alana otel dikilecek.

Samsun Büyükşehir Belediyesinin bu ayki meclis toplantısında, daha önce turizm ve ticaret alanına dönüştürülen Yeşilyurt AVM'nin batısında 2600 metrekarelik otopark alanının satışı görüşüldü. Meclise gündem dışı getirilen öneri, muhalefetin tüm itirazlarına rağmen oy çokluğu ile kabul edilirken, satış için belediye encümenine yetki verildi.

Konuyu mahkemeye taşıyacağız!

Meclisin aldığı satış kararına ilişkin açıklamada bulunan Samsun Büyükşehir Belediyesi CHP Meclis Üyesi Hasan İpek,

"Geçtiğimiz aralık ayında otopark alanının turizm ve ticaret alanına dönüştürülmesi görüşülmüştü. Tüm itirazlarımız reddedildi. Bu ayki toplantıda da yine tüm itirazlarımıza rağmen satış oy çokluğu ile kabul edildi"

dedi. İpek, hem plana hem de satışa itiraz ederek konuyu mahkemeye taşıyacaklarını iletti. 

5 katlı yapı yapılabilecek

Satışa çıkartılan alanın Atakum sahil bandında denizin esintisini iç bölgelere taşıyan son açık alan olduğuna dikkat çeken İpek,

"Herkesİn bildiği gibi büyükşehir belediyesi daha önce Meteoroloji Müdürlüğünün yeşil alanını sattı. Yine sahil bandında bulunan Yalı Kafe'nin yeşil alanına Millet Kıraathanesi adı altında yapılar dikildi. Turizm alanına dönüştürülen buraya da otel dikecekler"

şeklinde konuştu. Edinilen bilgiye göre, otopark alanına 5 katlı yapı yapılabilecek. 

KAYNAK: Haber Merkezi
Okunma Süresi: 2 dk
Yorumlar
Aşağıdaki görselde işlemin sonucu kaçtır
Captcha Image
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *