usd
38,0650
eur
43,3593
gbp
49,8690
gram-altin
3.957,04
ceyrek-altin
6.469,76
cumhuriyet-altini
26.650,00
btc-USD
82.379,24
btc-turk-lirasi
3.127.455
ethereum-USD
1.557,34
Gazete Arena Genel Sağlık Bakanı Memişoğlu: Bir Yılda 1 Milyar Kez İnsanlarımıza Dokunduk

Sağlık Bakanı Memişoğlu: Bir Yılda 1 Milyar Kez İnsanlarımıza Dokunduk

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Rize'de katıldığı bir iftarda, Türkiye'deki sağlık sisteminin dünyada önemli hizmetler sunduğunu ve geçen yıl 1 milyar kez insanlara hizmet verdiklerini açıkladı. Bakan, sağlık profesyonellerinin çalışma koşullarını iyileştiren yeni düzenlemeler yaptıklarını ve aile hekimliğini güçlendireceklerini belirtti. Ayrıca, Rize'deki 800 yataklı şehir hastanesinin 2026'da hizmete gireceğini ve yeni hastanelerle sağlık altyapısını güçlendirmeye devam ettiklerini söyledi.

Sağlık Bakanı Memişoğlu: "Bir Yılda 1 Milyar Kez İnsanlarımıza Dokunduk"

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Rize'de düzenlenen Çaykur Rizespor kulübünün iftarına katılarak önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Memişoğlu, Rize’nin kendi memleketi olduğunu belirterek, "İlk iftarı evimde geçirdim, Kadir Gecesi görevdeydim, son iftarı yine evimde ailemle geçiriyorum. Rizespor, değerleriyle hem kulüp hem de topluma örnek olacak şekilde hareket eden bir kulüptür" dedi.

Sağlık Sistemi ve İnsanlara Dokunma
Bakan, Türkiye'deki sağlık sisteminin dünya çapında önemli hizmetler sunduğunu vurguladı ve son bir yıl içinde sağlık kuruluşlarına başvuran vatandaş sayısının 1 milyar olduğunu belirtti. Memişoğlu, "Sayın Cumhurbaşkanımızın dediği gibi aşkla çalışıyoruz, aşkla koşuyoruz. Onun için yorulmuyoruz" diyerek, sağlık çalışanlarının her koşulda görevlerini yerine getirdiklerini söyledi.

Sağlıkta Yeni Adımlar
Sağlık Bakanı, yapılan yeni düzenlemelerle sağlık profesyonellerinin çalışma koşullarının iyileştirildiğini ifade etti. Fizyoterapistler, psikologlar, diyetisyenler ve odyologlar için serbest çalışma kurallarının daha iyi hale getirildiğini belirten Memişoğlu, aynı zamanda aile hekimliğini güçlendirme ve sağlıkta üretimi artırma çalışmalarına devam ettiklerini de sözlerine ekledi.

Rize’deki Sağlık Yatırımları
Rize’de yapımı süren şehir hastanesinin 2026 yılında tamamlanarak hizmete gireceğini belirten Bakan Memişoğlu, "Rize'deki 800 yataklı Şehir Hastanesi'nin çok kısa bir sürede ilk katlarını göreceksiniz. Mayıs ve Haziran ayında ise diğer katlar hızla yükselecek" dedi. Ayrıca Güneysu'da, sadece Türkiye'ye değil dünyaya örnek olabilecek bir hastane konsepti inşa ettiklerini de sözlerine ekledi. Çayeli'nde yeni bir hastane inşaatına başlandığını da duyuran Bakan, "Durmak yok, yola devam. Koşarak yarışları kazanmak istiyoruz" diyerek sağlık yatırımlarına hız kesmeden devam edeceklerini ifade etti.

KAYNAK: İHA
Okunma Süresi: 2 dk
Yorumlar
Aşağıdaki görselde işlemin sonucu kaçtır
Captcha Image
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *