usd
38,1242
eur
43,5274
gbp
50,2199
gram-altin
3.959,23
ceyrek-altin
6.473,34
cumhuriyet-altini
26.781,00
btc-USD
83.966,12
btc-turk-lirasi
3.196.842
ethereum-USD
1.573,44
Gazete Arena Ekonomi Yumurta krizine çözüm: Bakanlık harekete geçti!

Yumurta krizine çözüm: Bakanlık harekete geçti!

Ticaret Bakanlığı, vatandaşların temel gıda ürünlerine uygun fiyatlarla erişimini sağlamak amacıyla sofralık yumurta ihracatına uygulanan fon kesintisini artırdı. Yapılan açıklamaya göre, Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile kilogram başına uygulanan kesinti, 0,5 dolardan 1,5 dolara yükseltildi.

Ticaret Bakanlığı, daha önce 25 Şubat 2025’te aldığı bir kararla sofralık yumurta ihracatında kilogram başına 50 sent kesinti uygulanmaya başlandığını hatırlatarak, bu adımın arz güvenliğini sağlamaya yönelik olduğunu belirtti. Ancak, son dönemde yurtdışından gelen yoğun talep nedeniyle fiyatların hızla yükselmeye devam ettiği ifade edildi.

Fiyat İstikrarı Sağlanacak

Bakanlık, yeni düzenlemenin fiyat istikrarını sağlamak ve vatandaşların uygun fiyatlarla yumurta temin etmelerini temin etmek amacıyla alındığını duyurdu. Bakanlık ayrıca, Tarım ve Orman Bakanlığı ile iş birliği içerisinde piyasayı yakından takip edeceklerini ve gıda güvenliği konusunda gereken tüm tedbirleri almaya devam edeceklerini açıkladı.

 İş Birliği ve Tedbirler Sürüyor

Ticaret Bakanlığı, yeni düzenlemenin vatandaşların sofralarına daha uygun fiyatlarla yumurta ulaşmasını sağlamayı hedeflediğini ve bu konuda gerekli adımların atılacağını belirtti. Bakanlık, gıda güvenliğine yönelik tedbirleri almaya devam edeceğini de duyurdu.

KAYNAK: kamusonhaber.com
Okunma Süresi: 1 dk
Yorumlar
Aşağıdaki görselde işlemin sonucu kaçtır
Captcha Image
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *