usd
38,1526
eur
43,8605
gbp
50,8349
gram-altin
4.103,66
ceyrek-altin
6.709,49
cumhuriyet-altini
27.549,00
btc-USD
83.970,65
btc-turk-lirasi
3.208.039
ethereum-USD
1.580,64
Gazete Arena Ekonomi Buradan çıkan uçaksavar ve toplar dünyaya açılıyor

Buradan çıkan uçaksavar ve toplar dünyaya açılıyor

"30 Ağustos Zafer Bayramı"na yönelik Türk savunma sanayisinin dünü ve bugününü değerlendiren CANiK Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Aral açıklamalarda bulundu.

“Yurtta sulh cihanda sulh’ ilkesi öncü olmuştur”


30 Ağustos Zafer Bayramı’na yönelik Türk savunma sanayisinin dünü ve bugününü değerlendiren CANiK Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Aral, “Atatürk’ün bizlere yıllardır hep öne çıkarılarak söylenen bir sözü vardır ve bu herkesin bir asırdır benimsediği bir sözdür; ‘Yurtta sulh cihanda sulh’. Bu da Türk gençliğinde ve şimdiye kadar ki Türk eğitim sisteminde esas alınan bir ilke olarak önemini korumuştur. Atatürk bir sulh yani barış adamıydı. Ancak barışın sağlanması için dünyada savunma sanayiinde güçlü bir konumda olmak gerektiğini de biliyordu. Bu yüzden de yaptığı yatırımlarda sanayinin her bir koluna odaklanarak ilerlemiştir. 1923’ten 1938’e kadar Atatürk’ün bilfiil başında olduğu ve direktifleriyle yapılan yatırımlara bakalım: Mesela Türkiye’nin en büyük sıkıntısı, şeker yoktur, şeker fabrikaları yaptırmıştır. İnsanların üzerine giyecek ceket ve gömleği yoktur, Sümerbank’ı, Sümer Bez Fabrikalarını kurmuştur. Türkiye’nin petrolü yok ama kaynağa, madenlere ihtiyacı vardır, Eti müesseselerini kurmuştur. Amma velakin bütün bunların en üstünde Atatürk silah fabrikaları kurmuştur. 1. Dünya Savaşı’ndan yeni çıkan ve savaş yatırımı yapması yasaklanan Almanlara, ‘Gelin Savunma Sanayii savaş silahlarını Türkiye’de yapalım’ demiştir. Onun ardından, Kırıkkale, Eskişehir, Ankara ve Kayseri’de silah fabrikaları kurulmaya başlanmıştır. Ama sadece silah değil, tayyareler, zırhlı araçlar da üretilmiş, mühimmat fabrikaları da açılmıştır” şeklinde konuştu.

Savunma Sanayii Başkanlığı ile birlikte ciddi bir ivme kazandı

Atatürk’ün kıvılcımını yaktığı bu ateşin, 1985 yılında kurulan Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı ile birlikte yeni bir forma ulaşarak ciddi bir ivme kazandığını belirten Zafer Aral, “Savunma Sanayimiz, 2000’li yılların başından itibaren son 20 yıllık süreçte Türkiye’nin hayata geçirdiği mevcut teşvikler, destekler ve stratejik önceliklerle önemli bir boyuta ulaşmıştır. Tüm bu gelişmelerle birlikte, bugün, tıpkı kartopu gibi büyüyen ve dünyada söz sahibi olan bir Türk Savunma Sanayisi’nden bahsedebiliyoruz” ifadelerini kullandı.

Atatürk’ün yerli ve millilik hayali gerçek oldu


“Millet olarak yaşama ve ırkınızı devam ettirme şansı, mevcut olan silah gücüyle ölçülüyor. Yoksa yoksunuz, varsa bir şey ifade edebiliyorsunuz” diyen Zafer Aral, şunları söyledi: “Atatürk her ne kadar barış insanı olarak silahlanma ve savaş araçlarına sahip olma zaruretini sesli dile getirmemiş olsa da, yaptığı en büyük yatırımlar yine savunma sanayii alanında olmuştur. Atatürk, bugün Türk savunma sanayiinin geldiği konumu, koyduğu hedeflerle gelecekte yer alacağı ve global dünyada sahip olacağı gücü görseydi, kesinlikle çok mutlu olurdu. Onun ortaya koyduğu hedefi Türkiye bugün muazzam bir şekilde yerine getirmeye çalışıyor, savunma sanayisinde yerli ve milli yatırımlarımızı sürdürüyoruz. Kurtuluş Savaşı’nda kullanacak mermiyi bulamayan ve ithal eden Türkiye, bugün silah sektöründe Dünyada, CANiK’in olduğu gibi diğer alanlarda da sektör paydaşlarımızla birlikte öncü konuma ulaşmayı başarmıştır.”

KAYNAK: İHA
Okunma Süresi: 3 dk
Yorumlar
Aşağıdaki görselde işlemin sonucu kaçtır
Captcha Image
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Gazete Arena Gündem 8 yıldır cezaevindeydi, tahliye edildi! Selçuk Kozağaçlı kimdir?

8 yıldır cezaevindeydi, tahliye edildi! Selçuk Kozağaçlı kimdir?

2017 senesinden bu yana tutuklu olanSelçuk Kozağaçlı, İstanbul Silivri'de bulunan MarmaraCezaevi'nden akşam saatlerinde tahliye edildi. Selçuk Kozağaçlı'nın kim olduğu merak edilip araştırılıyor.

2017 senesinden bu yana tutuklu olan Selçuk Kozağaçlı, İstanbul Silivri'de bulunan Marmara Cezaevi'nden akşam saatlerinde tahliye edildi. Selçuk Kozağaçlı'nın kim olduğu merak edilip araştırılıyor.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından çıkartılan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) Genel Başkanı Selçuk Kozağaçlı, Soma maden faciası başta olmak birçok davada mağdurların gönüllü avukatlığını üstleniyordu.

Çağdaş Hukukçular Derneği ile Halkın Hukuk Bürosu avukatlarına açılan davada Kozağaçlı 2017 yılında gözaltına alınıp tutuklanmıştı. Mahkeme heyeti Kozağaçlı’ya 12 yıl hapis cezası vermişti.

2024 Nisan'da Cezalar Onanmıştı

Yargıtay 3. Ceza Dairesi, 2024 yılının Nisan ayında temyiz incelemesini tamamlayarak cezaları onadı. Temyiz incelemesinde yer alan daire sanıklar Avni Güçlü Sevimli, Alper Tunga Saral, Gülvin Aydın Savran,  Efkan Bolaç, Güray Dağ, Mümin Özgür Gider, Metin Narin, Nazan Betül Vangölü Kozağaçlı, Oya Aslan, Rahim Yılmaz, Selda (Kaya) Yılmaz, Özgür Yılmaz, Serhan Arıkanoğlu, Taylan Tanay ve Sevgi (Özer) Sönmez hakkında verilen kararlar ile Selçuk Kozağaçlı ve Barkın Timtik hakkında ise “silahlı terör örgütüne üye olma” suçu dışında kalan tüm suçlardan istinaf kanun yoluna tabi olduğuna dikkat çekerek dosyayı incelemeden Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına iade etmişti.

Selçuk Kozacağılı’ya “terör örgütüne üye olma” suçunda verilen 12 yıllık hapis cezası 3. Ceza Dairesi'nce 10 yıl 5 aya indirip onanmıştı.

ÇHD'nin sosyal medya hesabı üzerinden yapılan paylaşımda 'Onursal başkanımız Av. Selçuk Kozağaçlı tahliye olmuştur!' ifadeleri kullanıldı. Kozağaçlı'nın fotoğrafı paylaşıldı. Cezaevinin önündekiler Kozağaçlı’ya çiçek takdim etti.

KAYNAK: onedio.com
Okunma Süresi: 2 dk
Yorumlar
Aşağıdaki görselde işlemin sonucu kaçtır
Captcha Image
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *