usd
38,7786
eur
43,8944
gbp
51,6488
gram-altin
4.143,57
ceyrek-altin
6.774,73
cumhuriyet-altini
28.281,00
btc-USD
102.876,37
btc-turk-lirasi
3.938.183
ethereum-USD
2.342,42
Samsun Haber Bölge Haberleri Yağlama yağının kalan ömrünün tespiti için geliştirilen cihaza patent alındı

Yağlama yağının kalan ömrünün tespiti için geliştirilen cihaza patent alındı

Amasya Üniversitesi’nden Doç. Dr. Selçuk Sarıkoç ve Fırat Üniversitesi’nden Arş. Gör. Dr. Erman Çelik’in ortak çalışmalarının ürünü olan ‘Yağlama yağı kalan ömür ve kalitesini tespit etmeye yönelik geliştirilmiş akıllı tespit cihazı ve yöntemi’ Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillendi.

Patent belgesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sarıkoç tarafından Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Elmacı’ya takdim edildi.
Rektör Elmacı, “Üniversitemizin yaptığı çalışmalardan elde edilen buluşların hem korunması hem de sanayi ile iş birliği içerisinde değerlendirilmesi gerekiyor” dedi. Akademisyenleri kutlayan Elmacı, yapılan çalışmaların her zaman destekçisi olacaklarını söyledi.

İHA

Okunma Süresi: 1 dk
Yorumlar
Aşağıdaki görselde işlemin sonucu kaçtır
Captcha Image
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *