2022-2023 eğitim-öğretim yılı Liselere Geçiş Sistemi (LGS) Merkezi Sınavı ülke genelinde olduğu gibi Samsun'da da yapıldı. Toplam 305 bina ve 1146 salonda gerçekleştirilen sınava 17 bin 870 öğrenci katıldı.
Samsunda 17 Bin 870 Öğrencinin LGS Heyecanı
Dört cep telefonu modeli toplatılacak
Ticaret Bakanlığı, Telsiz Ekipmanları Yönetmeliği’ne aykırı bulunan dört cep telefonu modeli ve bir kablosuz hoparlörün piyasadan toplatılmasına karar verdi.

Ticaret Bakanlığı, güvensiz olduğu tespit edilen dört cep telefonu modeli ile bir kablosuz hoparlörü piyasadan toplatma kararı aldı. Söz konusu cihazların, yasal teknik kriterleri karşılamadığı belirtildi. Güvensiz Ürün Bilgi Sistemi (GÜBİS) aracılığıyla yapılan duyuruda, toplatma kararı alınan ürünlerin "S19 Max Pro S Zoom", "Dct 90", "X11" ve "X9" model cep telefonları olduğu açıklandı. Buna ek olarak, "Ac 1200" adlı kablosuz hoparlörün de piyasadan çekileceği bildirildi.
Teknik gerekçeler: Yönetmeliğe aykırılık
Bildirime göre, hem cep telefonları hem de hoparlör modeli, Telsiz Ekipmanları Yönetmeliği’nde yer alan bazı teknik şartları karşılamıyor. Bu da cihazların güvenli olmadığı ve kullanıcı sağlığı açısından risk taşıdığı anlamına geliyor.
GÜBİS nedir?
GÜBİS (Güvensiz Ürün Bilgi Sistemi), Türkiye'de yetkili denetim kuruluşları tarafından güvensizliği tespit edilen ürünlerin kamuoyuyla paylaşıldığı resmi bir platformdur. Sistem sayesinde vatandaşlar, satın aldıkları ürünlerin güvenli olup olmadığını kontrol edebiliyor.