UEFA’nın Londra ve Brüksel’den sonra üçüncü dış temsilciliğini İstanbul’da açmasıyla birlikte önemli spor camiası isimleri de açılışta yer aldı. Basın mensuplarına konuşan Yüksel Yıldırım, “Kulüpler Birliği olarak elimizden geleni yapıp, UEFA ile ilişkileri artırarak Türk futbolunu Avrupa’da daha güçlü bir konuma taşıyacağız. Bu açılış bizim için yeni bir fırsat, yeni bir başlangıç. Ben bu adımı son derece pozitif karşılıyorum” dedi.
“Hayallerle Başladık, Çok Çalışmalıyız”
Samsunspor’un Avrupa kupalarına katılma hedeflerine dair değerlendirmelerde bulunan Yıldırım, başarı için sadece hayal kurmanın yeterli olmadığını, çok çalışılması gerektiğini söyledi. “Samsunspor olarak biz bir proje kulübüyüz. Diğer takımlardan farklılaşmaya çalışıyoruz. Türkiye’de bu bazen yadırgansa da biz doğru bildiğimiz yoldan ilerliyoruz. Modelimizi Avrupa’dan aldık ama yerelleştirerek Türkiye’ye özgü bir Samsunspor yönetim anlayışı geliştiriyoruz” ifadelerini kullandı.
“Roma’yı 1 Günde Kurmadılar”
Kulübün gelişim sürecine dikkat çeken Yıldırım, İstanbul’da yaşıyor olmanın bazı kısıtlamalar getirdiğini, ancak tüm zorluklara rağmen olumlu adımlar attıklarını dile getirdi. “Yılın 6 ayı yurt dışında işlerimle ilgileniyorum. Geri kalan zamanı Samsunspor’a ayırıyorum, bu da süreci yavaşlatıyor ama sağlam adımlarla ilerliyoruz. Roma’yı bir günde kurmadılar. Biz de Samsunspor olarak Türk futbolunda birçok ilke imza atacağımıza inanıyoruz” dedi.
“Farklı ve Güzel Projeler Üretiyoruz”
Başkan Yıldırım, Samsunspor’un yalnızca sportif değil, aynı zamanda yönetimsel ve yapısal anlamda da örnek bir kulüp haline geleceğini söyledi. “Gerçekten farklı, güzel projeler yaptığımızı söyleyebilirim. Zamanla herkes bunun farkına varacak” diyerek sözlerini tamamladı.
Daha fazla Samsun Haber için tıklayınız.