Kut’ül Amare Zaferi'nin 109. yılı dolayısıyla Vezirköprü Ahmet Faik Edis Kız Anadolu Lisesi tarafından anma programı gerçekleştirildi. Etkinlik, Vezirköprü Belediyesi Kültür Merkezi’nde düzenlendi.
Programa Kaymakam Özgür Kaya, Belediye Başkan Vekili Şaban Bolat, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Mehmet Uyar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Resül Özata’nın yanı sıra çok sayıda kurum amiri, öğretmen, öğrenci ve veli katıldı.Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda, günün anlam ve önemini Edebiyat Öğretmeni Resül İmamoğlu anlattı. İmamoğlu, "Tarih şuuruna sahip olmak, geçmişten ders çıkarmaktır. Kut’ül Amare Zaferi, İngilizlere karşı verilen onurlu bir mücadelenin zaferidir" dedi.

Kaymakam Kaya: Bu Zaferler Kolay Kazanılmıyor
Programda konuşan Kaymakam Özgür Kaya ise şunları söyledi: “109 yıl önce Osmanlı’nın son dönemlerinde, küçük bir orduyla büyük bir düşmana karşı kazanılmış bir zaferden söz ediyoruz. Bu zaferler kolay kazanılmıyor. Şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize sağlık diliyorum.” Öğrencilerin hazırladığı şiir dinletileri ve oratoryo gösterileri izleyenler tarafından beğeniyle karşılandı. Anma programı, protokol üyelerinin öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirmesiyle sona erdi.
Daha fazla Samsun Haber için tıklayınız.