Amasya ilinde 15-16 Nisan 2025 tarihlerinde gerçekleştirilen saha ziyaretlerinde; Amasya Belediyesi, Amasya Üniversitesi, Amasya TSO, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü, KOSGEB, Merzifon TSO, Merzifon OSB Müdürlüğü ve Amasya Yatırım Destek Ofisi gibi birçok kurumla temas kuruldu. Ziyaretlerde kurumların girişimcilik kapasitesi, mevcut fırsatlar, karşılaşılan zorluklar ve geleceğe yönelik planları değerlendirildi.
Gençler ve Kadınlar Ön Planda
Görüşmelerde özellikle genç ve kadın girişimcilerin desteklenmesinin önemine vurgu yapıldı. Mentorluk mekanizmalarının eksikliği, finansmana erişimde yaşanan zorluklar ve yenilikçi girişim modellerine çekingen yaklaşım gibi konular ön plana çıktı. Yerel ekonomiyi çeşitlendirmek adına sosyal girişimcilik ve farklı girişimcilik alanlarının teşvik edilmesi gerektiği ifade edildi.

Merzifon Lojistik Avantajıyla Öne Çıkıyor
Merzifon’daki ziyaretlerde ise ilçenin sanayi ve lojistik potansiyeli dikkat çekti. Üretim ve taşımacılık sektörlerindeki girişim potansiyeli vurgulanırken, yeni girişimler için rehberlik ve destek hizmetlerinin artırılması gerekliliği dile getirildi.

Yol Haritası Katılımcı Yaklaşımla Oluşturuluyor
Amasya’daki saha ziyaretlerinden elde edilen veriler, TR83 Bölgesi’nin girişimcilik kapasitesinin artırılması ve destek sistemlerinin geliştirilmesi yönünde kullanılacak. OKA uzmanları tarafından hazırlanan yol haritasının taslak raporu, saha ziyaretleri tamamlandıktan sonra düzenlenecek çalıştayda paydaşlarla paylaşılacak. Gerekli görülmesi halinde rapor revize edilerek nihai hale getirilecek.

Daha fazla Samsun Haber için tıklayınız.