Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, takımın elde ettiği bu başarılı sonucun ardından yaptığı açıklamada, “Spora ve sporcularımıza yönelik desteklerimizle şampiyon sporcular yetiştiriyor, gençlerimizin yeni başarılarına şahitlik etmeye devam ediyoruz. U14 Kız Basketbol Takımımız, şampiyonada sergilediği üstün performansla Türkiye ikincisi oldu. Kendilerini gönülden tebrik ediyorum. Ayrıca sporcularımızın yetişmesinde katkı sağlayan ailelerimize, antrenörlerimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum,” dedi.

Şampiyonada Öne Çıkan İsimler
Türkiye Şampiyonası'nda büyük bir rekabetin yaşandığı turnuvada, Canik Belediyespor Kulübü U14 Kız Basketbol Takımı'nın önemli oyuncuları da dikkat çekti. Takımın yıldızlarından Elif Hatice Bardi, şampiyonanın sayı lideri olarak öne çıkarken, TBF tarafından şampiyonanın en iyi 5 oyuncusu arasına seçildi. Ayrıca, Tuana Bozkurt da turnuvada top çalma lideri olarak başarılı bir performans sergiledi.
Canik Belediyespor'un Başarısı Sürecek
Başkan İbrahim Sandıkçı, Canik Belediyespor Kulübü'nün spor alanındaki başarılarının devam edeceğini vurgularken, ilçeye yeni spor yatırımları kazandırmaya devam edeceklerini ifade etti. Bu başarıların genç sporculara daha fazla fırsat ve ilham vermesi hedefleniyor.
Daha fazla Samsun Haber için tıklayınız.