Samsun’un İlkadım ilçesinde 31 Mart seçimlerinin ardından göreve başlayan Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, belediyenin mali yapısında gerçekleştirdikleri dönüşümü anlattı. Kurnaz, 850 milyon TL’yi aşan borç yüküne rağmen, mali disiplinle ciddi bir ilerleme kaydettiklerini açıkladı.
“Kıdem Tazminatlarında 50 Milyon TL Ödedik”
Başkan Kurnaz, göreve geldiklerinde piyasaya olan borçlar, SGK ve vergi borçları, kredi taksitleri gibi kalemlerde ciddi bir yükle karşılaştıklarını ifade ederek, “İşçi ve memur emekliliklerinden kaynaklanan yaklaşık 80 milyon TL’lik kıdem tazminatı yükü oluştu. Bunun 50 milyon TL’sini ödedik, kalanını da bu ay içinde tamamlayacağız” dedi.Kurnaz, belediye hizmetlerini dışarıdan almak yerine, kendi personel ve kaynaklarıyla yürütmeye başladıklarını belirterek, “Mahalle yolları, köy yolları, altyapı ve sosyal yardımlar gibi tüm hizmetleri aksatmadan sürdürdük. Bu yaklaşım sayesinde ciddi oranda tasarruf sağladık” ifadelerini kullandı.

“SGK Borcu Yarıya İndi, Vergi Borcu Kalmadı”
İlkadım Belediyesi’nin borç tablosunda önemli iyileştirmeler sağladıklarını vurgulayan Başkan Kurnaz, “Vergi dairesine hiçbir borcumuz kalmadı. SGK borcumuz ise 350 milyon TL’den yarıya indirildi. Piyasa borçlarımız da büyük oranda azaldı. Kısa süre içinde tüm bu borçlardan arınmış olacağız” dedi.
2025 ve Sonrası İçin Umut Verici Planlar
Geleceğe yönelik hedeflerini de paylaşan Başkan Kurnaz, “Belediyeye araç ve ekipman kazandırarak hizmetleri dışarıdan almaya gerek bırakmadık. Artık kendi projelerini üreten, kasasında parası olan bir belediyeye dönüşüyoruz. 2025 yılı, bu değişimin meyvelerinin toplanacağı yıl olacak” diye konuştu.İlkadım Belediyesi’nin daha da güçleneceğini belirten Kurnaz, “2026 ve sonrası, ekonomik olarak kendi ayakları üzerinde duran, sosyal projelere devam eden bir İlkadım Belediyesi ile tanışacağız. Şu an hedefimizin yüzde 90’ına ulaşmış durumdayız” dedi.
Daha fazla Samsun Haber için tıklayınız.