"İftarda ve Sahurda en az 3 litre su içmelisiniz!" diyen Dr. Dinççağ, aşırı şekerli gıdalar, hamurlu tatlılar ve ağır kızartmaların iftarda tercih edilmemesi gerektiğini vurguladı. Bunun yerine çorba, haşlama, sebze yemekleri ve sütlü tatlıların daha sağlıklı seçenekler olduğunu belirtti. Ayrıca, baharatlı ve asitli yiyeceklerden, gazlı içeceklerden uzak durulması gerektiğini söyledi.
"Ramazanda kilo almak kaçınılmaz değil!" diyen uzman, fazla kilonun diyabet, kalp hastalıkları ve obezite gibi birçok soruna yol açabileceğini hatırlattı.
BESLENMEDE BÜYÜK YANILGILAR!
Dr. Dinççağ, diyet ve beslenme konusunda medyada yer alan abartılı iddialara da dikkat çekti:" Enginar karaciğerinizi temizler", ""Domates prostat kanserini önler", Paça bağışıklığı güçlendirir gibi iddiaların bilimsel dayanağınınzayı olduğunu ve gelecekte birçok beslenme bilgisinin çöpe gideceğini unutmayın.
Sağlıklı beslenmenin temellerinin değişmeyeceğini belirten Dinççağ, şu önerilerde bulundu:
Kalori alımını dengede tutun
Rafine şekerden kaçının
Sağlıksız yağlardan uzak durun
Yeterli miktarda protein, karbonhidrat ve yağ tüketin
Taze sebze ve meyve ihmal etmeyin
Hangi Beslenme Düzeni Daha Doğru? "Bir öğün mü yemeliyiz, iki öğün mü?", "Sık sık mı yemeliyiz, az az mı yemeliyiz?"gibi soruların sürekli değişen iddialarla gündeme geldiğini söyleyen Dr. Dinççağ, "Tek tip mucizevi bir diyet yoktur! Her bireyin metabolizması, beslenme ihtiyacı farklıdır. Sağlıklı beslenmede önemli olan çeşitlilik ve dengedir." dedi.
Daha Fazla Samsun Haber için tıklayınız.