usd
38,6591
eur
43,8891
gbp
51,6852
gram-altin
4.193,02
ceyrek-altin
6.855,58
cumhuriyet-altini
28.713,00
btc-USD
98.859,99
btc-turk-lirasi
3.813.485
ethereum-USD
1.900,90
Samsun Haber Genel Çeşmeden 10 dakika su içen kediyi gören 'içi yanmış' sandı

Çeşmeden 10 dakika su içen kediyi gören 'içi yanmış' sandı

Amasya'da kış günü çeşmeden kana kana su içen tekir kediyi görenler 'içi yanmış' deyip görüntülerini sosyal medyada paylaştı. Bu durumu yorumlayan veteriner hekim ise, "Kediler akan suya bayılırlar" sözleriyle yüreklere su serpti

Amasya'da yaşayan hayvansever Sadık Demirtaş, Sultan II. Bayezid Camii şadırvanında bir kedinin 10 dakikadan fazla süredir çeşmeden akan suyu kana kana içtiğini görüntüledi. O anları da 'kedinin içi yanmış' sözleriyle sosyal medyada paylaştı.

"İçi yanmış gibiydi"
Kedinin kış günü bu şekilde su içmesini şaşırtıcı bulduğunu belirten Demirtaş, "Sanki yemek, kavurmak yemiş de insanın içi yanar ya, onun gibiydi. İçi yanmıştı herhalde diye düşündüm. Kediler normalde yerden, kaptan diliyle su içer diye bilirdim. Ama çeşmeden su içmesine çok şaşırdım" dedi.

"Kediler akan suya bayılır"
Kana kana su içen kedinin görüntülerini izleyen Veteriner Hekim Başak İrem Kaya ise, "Kediler akan suya bayılırlar. Taze suyu içmeyi çok severler. Biz zaten günde en az iki defa kedilerin sularının tazelenmesini öneriyoruz" diye konuştu. Görüntülerde kedinin duraksayarak su tükettiğine değinen Kaya, "Kedilerin aslında bu kadar su içmesi çok normal. Zaten bir kedinin günlük ortalama alması gereken su miktarı kilogram başına 50 mililitredir" şeklinde konuştu.

Çeşmeden 10 dakika su içen kediyi gören 'içi yanmış' sandı 1
1 / 8
Çeşmeden 10 dakika su içen kediyi gören 'içi yanmış' sandı 2
2 / 8
Çeşmeden 10 dakika su içen kediyi gören 'içi yanmış' sandı 3
3 / 8
Çeşmeden 10 dakika su içen kediyi gören 'içi yanmış' sandı 4
4 / 8
Çeşmeden 10 dakika su içen kediyi gören 'içi yanmış' sandı 5
5 / 8
Çeşmeden 10 dakika su içen kediyi gören 'içi yanmış' sandı 6
6 / 8
Çeşmeden 10 dakika su içen kediyi gören 'içi yanmış' sandı 7
7 / 8
Çeşmeden 10 dakika su içen kediyi gören 'içi yanmış' sandı 8
8 / 8
KAYNAK: İHA
Okunma Süresi: 1 dk
Yorumlar
Aşağıdaki görselde işlemin sonucu kaçtır
Captcha Image
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Samsun Haber Samsun Haber Samsun’da aniden bastıran sağanak ve dolu, şehri alabora etti

Samsun’da aniden bastıran sağanak ve dolu, şehri alabora etti

Samsun’da sabah saatlerinde 25 dereceyi bulan hava sıcaklığı, öğleden sonra yerini ani sağanak yağışa bıraktı. Özellikle saat 17.00 sıralarında başlayan gök gürültülü sağanak, kısa sürede etkisini artırarak şehri adeta vurdu.

Samsun'da ağanak yağışla birlikte bazı bölgelerde dolu yağışı da görüldü. Ani bastıran yağmura hazırlıksız yakalanan vatandaşlar, korunmak için ağaç altlarına ve bina saçaklarına sığındı. Bazı vatandaşlar ise poşet ve karton gibi geçici önlemlerle yağmurdan korunmaya çalıştı.

Yollarda Su Birikintileri Oluştu
Yağışların etkisiyle yollarda küçük çaplı su birikintileri meydana geldi. Trafik, özellikle yoğun saatlerde aksamaya başladı. Aynı zamanda, sağanakla birlikte art arda çakan şimşekler gökyüzünü aydınlattı, bu da kentte görsel bir şölene dönüştü.

Meteoroloji Uyarısı: Kuvvetli Yağışlar Bekleniyor
Meteoroloji yetkilileri, sağanak yağışların yer yer kuvvetli olabileceği konusunda vatandaşları dikkatli olmaları yönünde uyardı. Olası su baskınlarına karşı tedbirli olunması gerektiği vurgulandı.

Daha fazla Samsun Haber için tıklayınız.

internet sitesi: sondakika.com
Okunma Süresi: 1 dk
Yorumlar
Aşağıdaki görselde işlemin sonucu kaçtır
Captcha Image
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *