usd
38,4965
eur
43,7900
gbp
51,3353
gram-altin
4.069,05
ceyrek-altin
6.652,90
cumhuriyet-altini
27.719,00
btc-USD
94.599,99
btc-turk-lirasi
3.641.061
ethereum-USD
1.798,41
Samsun Haber Ekonomi Ünlü çay devi iflasın eşiğinde!

Ünlü çay devi iflasın eşiğinde!

Türk çay sektörünün köklü markalarından Tirebolu 42, mali kriz sonrası konkordato ilan etti; mahkeme, alacaklılarla yapılacak toplantının 15 Mayıs'ta gerçekleşeceğini duyurdu.

Türkiye'nin 120 yıllık çay markalarından Tirebolu 42, yaşadığı mali kriz sonrası konkordato sürecine girdi. Şirketin geleceği, alacaklılarla yapılacak kritik toplantıya bağlı olacak.

Tirebolu 42 Konkordato İlan Etti

Türk çay sektöründe köklü bir geçmişe sahip olan Tirebolu 42, mali sıkıntılar nedeniyle konkordato başvurusunda bulundu. Şirket, hazırladığı yeniden yapılandırma planı ile faaliyetlerini sürdürmeyi hedefliyor.

Mahkeme Toplantı Tarihini Belirledi

Konkordato komiserleri Suphi Ağırbaş, Naci Uzunok ve Prof. Dr. Ali Cem Budak’ın yürüttüğü süreçte, şirketin mali durumu ve alacak kayıtları detaylı şekilde incelendi. Mahkeme, konkordato planının oylanacağı toplantının 15 Mayıs 2025 tarihinde İstanbul Kartal’daki Titanic Business Otel’de yapılacağını duyurdu.

Adi ve Rehinli Alacaklılar İçin İki Oturum Yapılacak

Toplantının ilk oturumu saat 10.00’da adi alacaklılar, ikinci oturumu ise saat 12.00’de rehinli alacaklılar için gerçekleştirilecek. Oylama sonucunda, şirketin yeniden yapılandırma süreci şekillenecek.

Şirketin Geleceği Alacaklıların Kararına Bağlı

Bu kritik toplantıda alacaklıların konkordato planını kabul etmesi halinde Tirebolu 42, faaliyetlerine devam edebilecek. Planın reddedilmesi durumunda ise şirket için iflas süreci resmen başlayacak.

KAYNAK: kamusonhaber.com
Okunma Süresi: 1 dk
Yorumlar
Aşağıdaki görselde işlemin sonucu kaçtır
Captcha Image
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *