usd
38,6440
eur
43,9024
gbp
51,6695
gram-altin
4.215,69
ceyrek-altin
6.892,65
cumhuriyet-altini
28.682,00
btc-USD
96.821,14
btc-turk-lirasi
3.739.701
ethereum-USD
1.817,10
Samsun Haber Ekonomi Sarp Sınır Kapısında cep telefonundan sonra Play Station yoğunluğu

Sarp Sınır Kapısında cep telefonundan sonra Play Station yoğunluğu

Artvin Sarp Sınır Kapısında yaşanan İphone marka cep telefonu yoğunluğunun ardından bu kez de Play Station yoğunluğu yaşanıyor. Ülkemizde göre daha ucuz olduğu öğrenen vatandaşlar sınır kapısında yoğunluğa neden oldu.

Artvin’in Kemalpaşa ilçesinde bulunan Sarp Sınır Kapısında, iPhone marka cep telefonu yoğunluğunun devam ederken, şimdi de Playstation oyun konsolu yoğunluğu yaşanıyor.
Gürcistan’da Playstation 5’in fiyatı daha uygun olunca, Türkiye’nin dört bir yanından gelen yurttaşlar günü birlik Gürcistan’ın Batum şehrine giderek telefon satın alıp, ülkeye geri dönüyor.
Ülkemizde piyasa değeri 18 bin 500 lira olan Playstation 5, Batum’da 12 bin 300 lira. Ayrıca vergi iadesiyle bu fiyat 11 bin liraya düşüyor. Playstation 5, Batum’da 7 bin 500 TL civarında daha uygun olunca, gümrük kapısı koridorları ve vergi iadesi (tax free) bekleme salonları yoğunluğa neden oldu.

İHA

Okunma Süresi: 1 dk
Yorumlar
Aşağıdaki görselde işlemin sonucu kaçtır
Captcha Image
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *