SMA Hastası Berfin Bebek Yardım Bekliyor

TAKİP ET

Depremzede Ailenin 15 aylık Berfin Ada Fırat'ın yaşama tutunması için zamanı azalıyor.

Hastalıktan kurtulabilmesi Berfin bebeğin tedavi masrafları için başlatılan kampanyada henüz yeterli para toplanamadı. O aile şimdi hayırseverlerin yardım eli uzatmasını bekliyor.

Uzmanlar, SMA tip 1 hastası Berfin Ada bebek için  için tek çare gen terapisi adı verilen bir tedavi olduğunu belirtiyor. Ancak ailelerin tutarları  yüksek meblaları bulan ilaçları alacak güçleri yok. Çocukları için Valilik onaylı izinli olarak yardım kampanyası başlatan aile, şimdi hayırseverlerden uzanacak yardım elini bekliyor. Berfin Ada’nın hayata tutunması için zaman daralıyor.

Henüz 15 aylık olan Berfin Ada Fırat bebeğe bir umut ışığı olmak isteyen hayırseverlerin  " smaberfinada_yasasin " instagram hesabıyla Berfin Ada'nın ebeveynleriyle iletişime geçebilirler.

 

SMA Hastalığı hakkında

Spinal Musküler Atrofi olarak adlandırılan SMA, kas kaybı ve zayıflığa sebep olan ve çok sık rastlanmayan bir hastalıktır. Vücutta yer alan pek çok kası tutarak hareket kabiliyetini etkileyen hastalık, kişilerin hayat kalitesini oldukça düşürmektedir. Bebeklerde en sık rastlanan ölüm nedeni olarak kabul edilen SMA, batı ülkelerinde daha sık görülür. Ülkemizde ise yaklaşık 6 bin ile 10 bin doğumda bir bebekte görülen genetik geçişli bir hastalıktır. SMA hareket hücreleri adı verilen motor nöronlardan kaynaklanan, kas kaybı ile karakterize ilerleyen bir hastalıktır.

 

 

 

ayrıca bkz. 

https://www.gazetearena.com/osman-bebek-yardim-bekliyor/3788/

smartg hisse sma nedir smart hisse smak alaçatı smartg