Servis taşımacılığı hizmeti alınacak

TAKİP ET

SAMSUN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞINDAN :

1- Samsun Büyükşehir Belediye Meclisinin 17.06.2020 tarih ve 166 sayılı kararı ile Ulaşım Koordinasyon Merkezinin (UKOME) 12.05.2020 tarih ve 2020/4-22 sayılı kararı gereği; Samsun Kenti (Atakum, İlkadım, Canik, Tekkeköy) İlçelerinde, kamu kurum ve kuruluşlarıyla yaptığı personel/öğrenci servis taşımacılığı sözleşmesi süresiyle sınırlı olmak üzere en fazla 3 (üç) yıl müddetle çalışacak aşağıdaki tabloda Muhammen Bedelleri,  Geçici Teminat Bedelleri ve Adetleri yazılı olan (4 Adet Minibüs 55 C 1086, 55 C 1087, 55 C 1088, 55 C 1089 ve 2 Adet Otobüs 55 C 1090, 55 C 1091) Servis Aracı (C) plakanın Kiralama ihalesi, tanzim olunan şartnamelerine göre ve 2886 Sayılı Kanunun 45. maddesi gereğince Açık Teklif Usulü ile yapılacaktır.
2- İhale artırım (yarışma) aşağıda yazılı olan bedeller üzerinden yapılacaktır.

Servis  Aracı
(C) Plakası İlçesi
Muhammen
Bedeli TL
(KDV Hariç)
Geçici Teminat Bedeli Adet İhale Tarihi İhale
Saati
Samsun Merkez İlçe (Atakum, İlkadım, Canik, Tekkeköy) Her plakanın
46.800,00 TL
Her plakanın
4.212,00 TL
4 Adet Minibüs
 18.07.2024
Perşembe

 

14.30

 
Samsun Merkez İlçe (Atakum, İlkadım, Canik, Tekkeköy) Her plakanın
54.000,00 TL
Her plakanın
4.860,00 TL
2 Adet Otobüs

3- İhale Şartnameleri, Samsun Büyükşehir Belediyesi Mali Hizmetler Daire Başkanlığı Gelirler Şube Müdürlüğü Merkez veznesine 250,00 (İkiyüzelli) TL yatırılarak alınacak makbuz aslının ibrazı karşılığında, Ulaşım Dairesi Başkanlığından temin edilecektir.
4- Söz konusu Servis Aracı (C) Plaka Kiralama ihaleleri Hançerli Mahallesi, 216. Sokak, No:8 İlkadım/Samsun adresinde bulunan Samsun Büyükşehir Belediyesi Ek Hizmet Binasının 1. Katındaki Toplantı Salonunda, yukarıda bulunan tabloda yazılı tarih ve saatte,  (İhale 14.30’da 55 C 1086 servis plakasından  başlayacak ve plaka rakam sırasına göre servis aracı (C) Plakalarının kiralama ihaleleri sonuçlanana kadar devam edecektir.)  2886 Sayılı Devlet İhale Kanunu’nun 45. maddesi gereğince açık teklif usulü ile yapılacaktır.
5- Teklif verecek kişiler, ayrıntılı bilgi için Samsun Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığına şahsen başvuruda bulunabileceklerdir.
6- İHALEYE KATILACAK OLANLARD AN İSTENECEK BELGELER:

İstekli Gerçek Kişi İse:

A. Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı fotokopisi (İhale esnasında Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı istekliler yanında bulunduracaktır.),

B. İhale başvuru tarihi itibari ile en az 1 (bir) yıldır Samsun Kentinde ikamet ediyor olduğuna dair Nüfus İdarelerinden veya e-Devlet sistemi üzerinden alınmış “Tarihçeli Yerleşim Yeri ve Diğer Adres Belgesi”,

C. Türkiye’de tebligat için yazılı olarak adres göstermesi, (Ulaşım Dairesi Başkanlığından temin edilecektir.)

D. İmza Sirküleri (Noterden tanzim ve tasdik edilmiş imza sirküleri),

E. İstekliler adına vekâleten iştirak ediliyor ise, istekli adına teklifte bulunanın noter tasdikli vekâletnamesi ile vekâleten iştirak edenin noter tasdikli imza sirküleri, (Asıl ve Vekalet edenin imza sirküleri olacak)

F. İsteklinin Büyükşehir Belediyesine vadesi geçmiş borcu olmadığına dair resmi nitelikli belge (Büyükşehir Belediyesi Gelirler Şube Müdürlüğü’nden, ihale tarihine kadar 15 günü geçmeyecek şekilde alınmış olmalıdır.)

G. 2886 sayılı D.İ.K. göre ihalelere katılmaktan yasaklı ve cezalı olmadığına dair resmi nitelikli belge (https://ekap.gov.tr/EKAP/Yasaklilik/YasakliSorgu.aspx) adresinden sorgulanıp alınacaktır. 2886 Sayılı D.İ.K’nun 6. maddesinde yazılan şahıslar ile ihalelere katılmaktan yasaklı kişiler, gerek doğrudan ve gerekse bir vekili aracılığı ile ihaleye giremezler. Bu hükümlere aykırı hareket edenler, ihale üzerinde kalsa bile ihale fesih edilerek yatırılan teminat gelir kaydedilir.

H. Adli sicil kaydı belgesi, (Türk Ceza Kanununun 103, 104, 105, 109, 188, 190, 191, 227 sayılı maddeleri; 5326 sayılı Kabahatler Kanununun 35. Maddesi ve Karayolları Taşıma Yönetmeliğinin ilgili maddesinde belirtilen “mesleki saygınlık” hallerinden sabıka kaydının bulunmaması)

I. İhale dokümanı bedelinin ödendiğini gösteren makbuz,

J. Geçici teminatın verildiğini gösteren makbuz (Şartnamenin 4. maddesinde belirtilmiştir; 2886 Sayılı D.İ.K. ‘da belirtilen geçici teminat olarak kabul edilen değerler olmalıdır.)

K. İhale Şartnamesi ile güncel olan Servis Araçları Yönetmeliğini okuyup aynen kabul ettiğine dair taahhütname, (Ulaşım Dairesi Başkanlığından temin edilecektir)

L. İsteklinin ihaleyi kazanması durumunda ilgili meslek odasına kayıt olacağına dair noterden tasdikli taahhütname,

M. Kamu Kurum ve Kuruluşları ile imzalanmış ve merkez ilçeler ile diğer ilçelerden en az birini kapsayacak şekilde yapılacak servis aracı (C) plaka kiralama ihalesi (Başvuru tarihinden itibaren en az 12 ay süreyi kapsayan) Personel/Öğrenci Servis taşımacılığı işi sözleşmesinin aslı veya noter tasdikli fotokopisi.

 İstekli tüzel kişi  ise:

A. Ticaret Odası’ndan veya diğer resmi makamdan şirketin siciline kayıtlı ve halen faaliyette olduğuna dair belge,
B. Şirketin adına ihaleye girecek kişi veya kişilerin bu şirketin vekili olduğuna dair noter onaylı vekâletname ve imza sirküleri,
C. Türkiye’de tebligat için yazılı olarak adres göstermesi, (Ulaşım Dairesi Başkanlığından temin edilecektir.)
D. İhale dokümanı bedelinin ödendiğini gösteren makbuz,
E. İhaleye katılanın veya vekilinin Büyükşehir Belediyesine vadesi geçmiş borcu olmadığına dair resmi nitelikli belge ( İhale tarihinden en fazla 15 gün önce Büyükşehir Belediyesi’nin ilgili biriminden alınmış olması),
F. 2886 sayılı D.İ.K. göre ihalelere katılmaktan yasaklı ve cezalı olmadığına dair resmi nitelikli belge (https://ekap.gov.tr/EKAP/Yasaklilik/YasakliSorgu.aspx) adresinden sorgulanıp alınacaktır. 2886 Sayılı D.İ.K’nun 6. maddesinde yazılan şahıslar ile ihalelere katılmaktan yasaklı kişiler, gerek doğrudan ve gerekse bir vekili aracılığı ile ihaleye giremezler. Bu hükümlere aykırı hareket edenler, ihale üzerinde kalsa bile ihale fesih edilerek yatırılan teminat gelir kaydedilir.
G. Geçici teminatın verildiğini gösteren makbuz (Şartnamenin 4. maddesinde belirtilmiştir; 2886 Sayılı D.İ.K. ‘da belirtilen geçici teminat olarak kabul edilen değerler olmalıdır.),
H. İhale Şartnamesi ile güncel olan Servis Araçları Yönetmeliğini okuyup aynen kabul ettiğine dair taahhütname, (Ulaşım Dairesi Başkanlığından temin edilecektir),
İ. Kamu Kurum ve Kuruluşları ile imzalanmış ve merkez ilçeler ile diğer ilçelerden en az birini kapsayacak şekilde yapılacak servis aracı (C) plaka kiralama ihalesi (Başvuru tarihinden itibaren en az 12 ay süreyi kapsayan) Personel/Öğrenci Servis taşımacılığı işi sözleşmesinin aslı veya noter tasdikli fotokopisi.

Ortak girişimci  ise :

Ortak girişimi oluşturan gerçek kişi veya kişilerin her birinin (A) ve (B) fıkralarında belirtilen esaslara göre temin edecekleri belgeler ve ortak girişim beyannamesi  

7-TEKLİFLERİN VERİLMESİ:

a. Teklifler şartnamenin 3. maddesinde belirtilen muhammen bedelden az olmamak üzere KDV hariç olduğu belirtilerek verilecektir.

b. İsteklilerin ihale komisyonu önünde tekliflerini sözlü olarak belirtmeleri suretiyle yapılacak olup, artırımların işi uzatacağı anlaşılması durumunda isteklilerden komisyon huzurunda son tekliflerini yazılı olarak bildirmeleri istenebilir. İhaleden çekilmiş olanlar yazılı teklif veremezler.

c. Talepliler ihale evraklarını ihale saatinde komisyona sunacaklardır.

d. İhale evrakları ile birlikte yazılı tekliflerini 2886 Sayılı Devlet İhale Kanununa uygun olarak teslim eden, ancak 1. fıkrasında belirtilen sözlü artırmaya katılmayanların yazılı teklifleri son ve kesin teklif kabul edilir.

e. Ayrıca talepliler ihale saatine kadar komisyon başkanlığına ulaşmış olmak şartıyla, 2886 Sayılı   Devlet İhale Kanunu’nun 37. Madde hükümlerine uygun olarak düzenleyecekleri tekliflerini, Samsun Büyükşehir Belediyesi Ek Hizmet Binası,Hançerli Mahallesi  216. Sokak No:8 İlkadım/SAMSUN Posta Kodu,55020 adresine, iadeli taahhütlü bir mektupla da gönderilebilir. Posta ile göndermelerde olabilecek gecikmeler mazeret kabul edilmez.

f. Teklif sahibi komisyonda hazır bulunmadığı takdirde posta ile gönderilen teklif son ve kesin teklif olarak kabul edileceği ilan olunur