Samsun Devlet Opera ve Balesi Trabzon'da Muhteşem Gösterilere Hazırlanıyor

TAKİP ET

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın Kültür Yolu Festivalleri kapsamında, Trabzon ilinde bu yıl 5.si düzenlenecek olan "Opera ve Bale Günleri" için Samsun Devlet Opera ve Balesi, seçkin eserleriyle sahne alacak. Etkinlikler, sanatseverlere unutulmaz deneyimler yaşatmayı hedefliyor

"Saraydan Kız Kaçırma" operası - Wolfgang Amadeus Mozart

5. Trabzon Opera ve Bale Günleri, Wolfgang Amadeus Mozart’ın, Türk kültüründe önemli bir yeri olan hoşgörü ve anlayışın anlatıldığı Saraydan Kız Kaçırma operası ile başlayacak. Eser 22 Haziran Cumartesi saat 20.00’de KTÜ AKM Hasan Saka Salonu’nda sahnelenecek. Mozart'ın büyüleyici operası, tarihi ve müzikal zenginliğiyle dikkat çekiyor.

"Okulumuz Orman" çocuk oyunu - Metin Bayram

Trabzon Opera ve Bale Günleri kapsamında minik seyircilerimiz için ayrılan özel programda Okulumuz Orman adlı çocuk oyunu 23 Haziran Pazar günü 11.00 ve 14.00

olmak üzere Atapark Haluk Ongan sahnesinde izleyiciler ile buluşacak. Hayvanat bahçesine geziye gitmek için heyecanla bekleyen bir grup öğrencinin bir anda kendilerini gerçek bir ormanda bulmaları ve bu gizemli ormandan macera dolu kaçış öykülerini konu alan Metin Bayram'ın hem bestelediği hem de yazdığı sevimli çocuk oyunu ailelerin ilgisini çekecek.

"Bir Tenor Aranıyor" müzikal komedi - Ken Ludwig

Dünya sahnelerinde defalarca sahnelenen ve en çok izlenen müzikaller arasında yer alan Bir Tenor Aranıyor adlı eser iki gün seyirci ile buluşturulacak. Eser 24 Haziran Pazartesi ve 25 Haziran Salı günleri saat 20.00’de Atapark Haluk Ongan sahnesinde sanatseverlere sunulacak. Ken Ludwig'in keyifli müzikal komedisi izleyicilere kahkaha dolu anlar yaşatacak.

"Carmen" balesi - Georges Bizet

Carmen’in muhteşem müziği ve hikâyesinin dansın estetiği ile buluştuğu eser, klasik bale ve flamenkoyla harmanlanarak sahneye yansıtılıyor.

Samsun Devlet Opera ve Balesi güzel Carmen’in Don Jose ve Escamillo ile yaşadığı aşk ilişkisini Bizet’nin coşkulu müziği eşliğinde 29 Haziran Cumartesi günü saat 20.00’de KTÜ AKM Hasan Saka Salonu’nda sahneleyecek. Bizet'in tutkulu eseri dans ve müziğin muhteşem uyumunu sanatseverlere sunacak.

Samsun Devlet Opera ve Balesi sanatçıları, Trabzon'daki sanatseverlerle buluşacakları bu özel etkinlikler için büyük bir heyecan içinde. Biletlerin kısa sürede tükendiği bu muhteşem gösterileri kaçırmayın!

Detaylı bilgi ve biletler için Haluk Ongan Sahnesi Gişesi, Forum Trabzon AVM Gişesi ve Turizm Danışma Bürosu ile 0462 326 47 60 numaralı telefondan iletişime geçebilirsiniz.