Salıpazarı Barajı İnşaatı'nda çalışmalar devam ediyor

TAKİP ET

Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, tarımda modern sulamayı yaygınlaştırmak, toplulaştırma çalışmalarıyla tarım arazilerinden en yüksek faydayı sağlamak, musluklara sağlıklı ve içilebilir su ulaştırmak ve yerleşim yerleri ile tarım arazilerini taşkın risklerine karşı korumak için tüm gücüyle çalışırken, sürdürülebilir su yönetimi anlayışıyla da suyun her damlasına sahip çıkıyor.

143 YERLEŞİM YERİNİN İÇMESUYU İHTİYACI KARŞILANACAK

Bu kapsamda “Samsun Salıpazarı Barajı İnşaatı”nda gelinen son nokta hakkında yazılı açıklamalarda bulunan DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif BALTA; “Temelden yüksekliği 76,02 m olan ve 13,19 milyon m³ su depolayacak olan Salıpazarı Barajı’nın tamamlanmasıyla, 15.400 dekar tarım arazisi sulanabilecek ve Çarşamba, Terme, Salıpazarı ve Ayvacık ilçeleri ile bu ilçelerin sınırları içinde 143 yerleşim yerinin içme-kullanma suyu ihtiyacı (25,74 hm³/yıl) karşılanacaktır.” dedi.

Projede; 6.500 m uzunluğundaki rölekasyon yollarının 4.500 m’sinin beton kaplaması tamamlandı. Ayrıca rölekasyon yollarında 14.000 m3 taş duvar, 14 adet menfez, 2 adet yol geçiş yapısı tamamlanmıştır. Gövde temel kazıları tamamlanmıştır. Derivasyon kondüvisinin 105 metrelik bölümünde taban betonarme imalatları tamamlanarak, yapım çalışmaları devam etmektedir. Beton karışım dizaynlarının sonuçlanmasını müteakip gövde beton imalatları başlayacaktır.

Milli Ekonomiye 136 Milyon TL Katkı

DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif BALTA: “Söz konusu projenin tamamlanması neticesinde, 2023 birim fiyatları ile dekar başına 9809 TL gelir artışı, ülke ekonomisine yıllık 136 milyon TL katkı ve 1540 kişiye istihdam alanı sağlanması hedeflenmektedir” dedi.