Paranın kaynağı nereden?

TAKİP ET

Samsun'da, İYİ Parti'den Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan İmren Nilay Tüfekçi'nin seçim çalışmalarına oldukça fazla miktarda para harcaması dikkat çekiyor. Vatandaşlar Tüfekçi'nin bu kadar parayı nereden bulduğunu merak ederken, CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cevat Öncü de, "İYİ Parti adayı, hesapsız ve kaynağı belli olmayacak büyüklükte paralar harcıyor. Yazıktır, günahtır" diyerek harcanan paraya dikkat çekti.

İYİ Parti'den Samsun Büyükşehir Belediyesi'ne talip olan İmren Nilay Tüfekçi'nin, geçtiğimiz yıl milletvekili adaylığı çalışmaları da dahil olmak üzere yüksek miktarda para harcaması akıllara "Bu paranın kaynağı nereden?" sorusunu akıllara getiriyor. Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak açıklanmasının ardından Samsun'un dört bir yanını afiş, poster ve bilbordlarla donatan Tüfekçi'nin bol bol harcadığı paranın kaynağını Samsunlular da merak ediyor. 

KAYNAĞI BELLİ OLMAYACAK BÜYÜKLÜKTE HARCAMA 
CHP Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cevat Öncü de, İYİ Parti adayı İmren Nilay Tüfekçi’ye Samsunluların merak ettiği o soruyu sordu: "Bu paranın kaynağı nereden?" Tüfekçi'nin harcadığı paranın yüksekliğine vurgu yapan Öncü, "Açıkça söylemek gerekirse bu üçüncü, dördüncü sıralarda çıkan İYİ Parti adayı, hesapsız ve kaynağı belli olmayacak büyüklükte paralar harcıyor. Bunu görüyorsunuz. Asılan afişlerden görüyorsunuz. Dağıtılan yardımlardan görüyorsunuz. Yapılan sahte anketlerden görüyoruz hep beraber. Artık o kadar işi azıttılar ki ulusal medyada dahi bu sipariş anketlerini yayınlatabilecek kadar büyük paralar harcıyorlar" dedi.

YARDIM KOLİLERİ DAĞITIYOR
İYİ Parti adayı İmren Nilay Tüfekçi’ye yüklenen CHP Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cevat Öncü, “Ismarlama çakma anketlerle dördüncü sıralardan kendilerini ikinci sıralarda göstermeye çalışan, nafile uğraşan genç bir kızımız var. Yazıktır, günahtır. Boşuna para harcıyorsun. Geçmişte Erhan abinle üstlendikleri bu kaybettirme stratejisini şimdi sana biçmişler. Ama olmayacak, ama yetmeyecek. Ne kadar afiş bastırsanız da, ne kadar bir noktaya resim assanız da, ne kadar çok koli yardım dağıtsanız da, biz halkımızın gönlündeki yerimizi aldık. Güvenilir bir anket firmasına İmren hanım ile anket yaptıralım. Anketin sonucuna göre geride olan diğerinin adına çekilsin. Bizim yaptırdığımız anketlerde yüzde 9’larda görünen hanımefendi, kendini yüzde 25'lerde falan göstererek bir algı operasyonu yapmaya çalışıyor” ifadelerini kullandı.