Keloğlan tatilin Son Günü Operadaydı

TAKİP ET

SAMDOB çocuk eserleriyle eğitici ve eğlenceli çocuk oyunlarıyla buluşan çocuklar, yarıyıl tatilinin son gününde 'Keloğlan İle Uzaylılar' izlemek için operadaydı.

Zehra Yıldız Salonu’nu dolduran çocuklar, cesur ve akıllı Keloğlan’ın ve evrenin daha yaşanılır bir yer olması çalışan Uzaylılar’ın maceralarını büyük bir ilgiyle izledi.

Müzikleri A. Sait Karabulut’a, librettosu M. Fatih Şanal’a ait 1 perdelik “Keloğlan İle Uzaylılar” çocuk oyunu, Şubat ayı boyunca 13, 14, 21 ve 28 Şubat’ta sahnede olacak. Biletler, biletinial internet sitesinden ve Samsun Devlet Opera ve Balesi gişesinden alınabilir.

“Keloğlan İle Uzaylılar” Çocuk Oyununun Konusu:

Keloğlan kermeste annesinin yaptığı leziz pastaları satarken Cafer ve adamları tarafından dolandırılır. Cesur Keloğlan, kaybettiği hakkını parlak zekâsı sayesinde geri almışken Uzaylılar ile karşılaşır. Uzaylılar, evrenin daha yaşanılır bir yer olması için köprüler kurmaktadır. Keloğlan, bilmece çözmedeki hünerlerini de kullanarak Uzaylılar’dan hediye kazanır. Bu hediye sayesinde Cafer ve adamlarını yola getirir. Kötülük yapanlar pişman olurken, evrenin dostlarının güçleri buluşur.