KALBİR Samsun Temsilcisinden Ermenistan'a tepki

TAKİP ET

Kalite Birliği Samsun Temsilcisi (KALBİR) Murat Bulut, Ermenistan silahlı kuvvetlerinin köpeklerin boyunlarına bomba bağlayıp, Azerbaycan güvenlik kuvvetlerine karşı canlı bomba olarak kullanmasını kınadı

Hepimiz bugün korkunç bir sabaha uyandık’ diyerek Ermenistan silahlı kuvvetlerinin hayvanları canlı bomba olarak kullanmasına tepki gösteren KALBİR Samsun Temsilcisi Murat Bulut, Ermenistan silahlı kuvvetlerinin yaptığının insanlık dışı bir uygulama olduğunu söyledi. 14 Maddeden oluşan Hayvan Hakları Evrensel Bildirgesi’ndeki hayvan haklarını hatırlatan Bulut, hiçbir hayvanın tıbbı bilimsel, ticari ve başka biçimlerde her türlü deneyler için kullanılmasının hayvan haklarına aykırı olduğuna vurgu yaptı.

İnsanlık Dışı Bir Uygulama

Yapılan bu uygulamayı vahşice ve insanlık dışı bir davranış olduğunu niteleyen Bulut, “Bugün dünya yeni bir canlı bomba aracına şahitlik etti. Ulusal ve yerel sivil toplum kuruluşlarının bu uygulama karşısında birlikteliğe çağırıyor, Ermenistan silahlı kuvvetlerinin bu uygulamasını kınıyorum. Hayvan hakları kuruluşlarının ve Birleşmiş Milletler’in bu konuda gerekeni yapmasını talep ediyorum. İnsanlığa emanet edilen dilsiz varlıkların sevilip korunması gerekirken, vahşice bir silah aracı olarak kullanılması kabul edilemez. Bu insanlık dışı hunharca bir davranıştır” dedi.