Havza Murat'ına erdi

TAKİP ET

Pazar günü gerçekleşen 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde AK Parti % 40.96 ile birinci parti olurken Havzanın Efsane Başkan Murat İkiz 4. Dönemi için Havza Belediye Başkanlığına seçildi. Cumhur İttifakı zaferi vatandaşlar ile kutladı. İkiz kazandığı seçim ile Havza tarihinde 4 dönem belediye başkanlığını kazanan ilk isim oldu.

2019'da partisinin 3. dönem kuralına takılan ve 5 yıl aradan sonra tekrar aday gösterilerek 30757 seçimin 26569’unun oy kullandığı ve hafta sonu gerçekleştirilen 24393’ünün geçerli sayıldığı seçimlerde oyların % 40.96’sı olan 9.991 oy alarak 4.’cü kez Havza Belediye Başkanlığına seçilerek Murat İkiz ve Cumhur İttifakı AK Parti Havza İlçe Başkanı Mustafa Kurkmazlı ve MHP Havza İlçe Başkanı İbrahim Yüksel teravih namazı sonrası düzenlenen programda vatandaşlara teşekkür etti.

Mehmetçik Meydanında düzenlenen kutlama programı Havza Belediye Başkanı seçilen Cumhur İttifakı AK Parti Adayı Murat İkiz, İttifakı AK Parti Havza İlçe Başkanı Mustafa Kurkmazlı ve MHP Havza İlçe Başkanı İbrahim Yüksel ve Havza Belediye Meclis üyesi seçilen Recep Kemal Certel, İsmail Kurkmazlı, Hasan Kaya, Ömer Faruk Çörekçioğlu, Ersin Şener Ümran Uğurlu, Ömür Gül, Kadir Can Şenkal, İlhami Uğuz ve Kontenjan üyeler İsmail Şengül ve Seyit Ahmet Ön ile yedek üyelerin vatandaşları selamları ile başladı.

AK Parti Havza İlçe Başkanı Mustafa Kurkmazlı seçim çalışmaları boyunca 81 kırsal mahalle ve 17 merkez mahallenin tamamını ziyaret ettiklerini ifade ederek; “Allah’ın izini ile yine bir seçimden daha anlımızın akı ile çıktık. Şimdi bize destek veren halkımıza hizmet zamanı. Bizlere destek veren herkese teşekkür ediyorum.”dedi.

MHP Havza İlçe Başkanı İbrahim Yüksel ise Havza Belediye Başkanı seçilen Murat İkiz’in 15 yıllık belediyecilik deneyimine projelerini güvendiklerini belirterek; “Şehit ve gazilerin kanı üzerine kurulan Cumhur İttifakına ve adaylarına Havza sahip çıkmıştır. Şimdi ise tarihi misyonu ile Kurtuluş savaşımızın ilk kıvılcımlarının çakıldığı Havza’mıza hizmet için gecemizi gündüzümüze katma zamanı. Şimdi oy veren vermeyen demeden tüm Havzalı hemşerilerimize hizmet etmek için çalışma zamanı. Rabbim sizlerin destekleri ile gelecek 5 yıl için seçtiğimiz Samsun Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Halit Doğan’ın, Havza Belediye Başkanımız Sayın Murat İkiz’in ve çok kıymetli belediye meclis üyelerimizin yar ve yardımcısı olsun, her daim yolları açık olsun.”dedi.

Programda son olarak konuşan Havza Belediye Başkanı Murat İkiz ise tüm Havzalılara teşekkür ederek; “Öncelikle tüm halkımıza, aday arkadaşlarımız ve siyasi parti temsilcilerine teşekkür ediyorum. İlçemizde sükunet içerisinde bir seçim süreci geçirdik. Rabbim nasip etti 5 yıl sonra tekrar Havza Belediye Başkanı olarak sizlerin destekleri ve oyları ile sizlerin karşısındayım. Projelerimiz hazır, inşallah projelerimiz ile hem halkımızın gönlüne hem de hayatlarına dokunacağız. İlçe merkezimizde önceliğimiz temiz bir Havza olacak, Yenilenecek yol ve altyapı çalışmalarımız tamamlayacağız. Kırsal mahallelerimizde ise 40 kadar mahallemizin yol ve altyapı çalışmaları tamamlanacak.” Dedi.

İkiz Havza için en önemli şeylerin sanayileşme ve turizm olduğunu belirterek; “Güzel bir ivme ile sanayimiz büyüyor. Sanayi büyüdükçe istihdam artıyor. Bu büyümeyi daha da hızlandıracak çalışmalara hız vereceğiz. Yine turizm yatırımları ile hamam işleten bir Havza’dan 5 yıldızlı kaplıca tesislerine sahip Havza’ya geçiş yapacağız.  Havza bize yeni bir zafer daha nasip etti. Güçlü bir belediye meclisi ile yolumuza devam edeceğiz. Yine Samsun’da Büyükşehir Belediye Başkanımız Halit Doğan ile Havzamıza, Samsun’umuza hizmet edeceğiz. Bizlere güvenen ve emaneti bizlere teslim eden halkımızı teşekkür ediyorum ayrıca. Bu süreçte bizleri yalnız bırakmayan AK Parti Havza İlçe Başkanı Mustafa Kurkmazlı ve MHP Havza İlçe Başkanı İbrahim Yüksel, AK Parti ve MHP ilçe teşkilatları ile tüm kademelerine ve en önemlisi tüm halkımıza teşekkür ediyorum. Şimdi Havza için gerçek belediyecilik zamanı. Şimdi el ele gönül gönüle Havza için çalışma vakti.” Dedi.

Programa Havza Muhtarları Derneği Başkanı Adem Şahin, Havza Ziraat Odası Başkanı Coşkun Genç, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.