Havza'da Güreş Ağası Yeniden Yahya Ayan

TAKİP ET

Atatürk ve silah arkadaşlarının Havza'ya gelişinin 105. yıl dönümü kutlamaları amacı ile bu yıl 29'uncusudüzenlenen 25 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Termal Turizm Festivali etkinleri kapsamında düzenlenen Geleneksel Karadeniz Kırkpınarı Yağlı Pehlivan Güreşlerinde güreş ağalığını yeniden Yahya Ayan aldı

İbrahim Karabacak Güreş Alanında düzenlenen Geleneksel Karadeniz Kırkpınarı Yağlı Pehlivan Güreşlerinde gerçekleştirilen ağalık ihalesinde aralarında mevcut güreş ağası Ayanoğlu Şirketler Gurubu Başkanı Yahya Ayan, 4 kişi daha ağalık için yarıştılar.

Kıran kırana geçen ağalık ihalesinde son sözü 500 bin lira ise söyleyen Şirketler Gurubu Başkanı Yahya Ayan 2025 yılı güreş ağası oldu.

Yapılan ihale sonucunda ağalığını 500 bin liraya alan Ayanoğlu Şirketler Gurubu Başkanı Yahya Ayan tertip komitesi ve emeği geçenlere teşekkür ederek; “Bunda öncede olduğu gibi bundan sonrada güreş ve güreşçinin yanında olacağız.  Tüm amacımız bölgemizde sevilen güreşi yaşatmak için var gücümüz ile çalışacağız. “dedi.

Konuşmanın ardından  Güreş ağası olan Ayanoğlu Şirketler Gurubu Başkanı Yahya Ayan, Havza Belediye Başkanı Murat İkiz ve güreş ağası adayları ile güreş alanında tur attılar.

Ayanoğlu Şirketler Gurubu Başkanı Yahya Ayan ağalık koçunu ise belediye çalışanlarına bağışladı.