"Azerbaycan Türküleri" 17 Ocak 2024'te Operada

TAKİP ET

Samsun Devlet Opera ve Balesi, 'Azerbaycan Türküleri' konseriyle 17 Ocak 2024 Çarşamba akşamı saat 20.00'de Zehra Yıldız Salonu'nda müzikseverlerle buluşmaya hazırlanıyor.

Samsun Devlet Opera ve Balesi koro sanatçılarından soprano Esra Arslantürk, Gamze Barhan ve Saliha Salcan ile tenor Metin Bayram, Dinçer Gökçe ve Volkan Binerbay’ın solist olarak yer aldıkları “Azerbaycan Türküleri” konserinin piyanisti Anna Tarakanova Shvetcov.

1 bölüm olarak sunulacak “Azerbaycan Türküleri” konserinde Tofiq Quliyev’in “Akşam Mahnısı” ve “Zibeyde”, Cihangir Cihangirov’un “Aygız”, Rauf Hacıyev’in “Baharımsan”, Niyazi’nin “Arzu”, Azeri Bekirov’un “Nazende Sevgilim”, Ali Salimi’nin “Ayrılık”, Seid Rüstemov’un “Alagöz”, Rauf Hacıyev’in “Saçlarına gül düzüm” eserlerinin yanı sıra “Ağaçta Alma” ve  “Laçin” adlı anonim halk türküleri de yer alacak.

Konserde ayrıca Üzeyir Hacıbeyov’un “Arşın Mal Alan” operetinden  “Naledendir ney kimi avazeyi eşqim bülend”, “Aşiq oldum”, “Ele bend oldum”, “Hicran derdi”, “Telli ve Veli Düet” adlı arya ve düetler de seslendirilecek.  

17 Ocak 2024 Çarşamba akşamı saat 20.00’de Zehra Yıldız Salonu’nda müzikseverlerle buluşacak “Azerbaycan Türküleri” konseri için biletler, biletinial internet sitesinden ve SAMDOB gişesinden alınabilir.