'Ayvacık'tan göçü durduracağız'

TAKİP ET

AKParti'den Ayvacık Belediye Başkanlığına Aday Adayı olduğunu açıklayan Serhat Köroğlu, Ayvacık'ın göç verdiğini ve çok küçüldüğünü söyleyerek 'Ayvacık'tan göçü durduracağız, birlikte başaracağız' dedi.

Ayvacık’ta siyaset sahnesi adeta alevlendi. AK Parti’de 13 aday adayı başvurusunu yaparak, Ayvacık Belediye Başkanlığı Adaylığı için  yarışa başladı. Başvuru belgesini AKParti Ayvacık İlçe Başkanı Kemalettin Gökçe’ye teslim eden Ayvacıklı siyaset bilimci ve işadamı Serhat Köroğlu’da bu yarışa katıldı. Köroğlu, yaptığı basın açıklamasında; Ayvacık’ın geri kalmışlığına ve çok küçüldüğüne dikkat çekerek, öncelikle Ayvacık’tan göçü durduracaklarını ve yapacakları yatırımlarla, iş sahalarıyla Ayvacık’tan giden Ayvacıklıların, yeniden Ayvacık’a geri dönmeleri için gayret göstereceklerine vurgu yaptı. Köroğlu “Ayvacık, 1969 yılında Nahiyelikten düştüğü gün aslında öksüz kalmış, yetim bırakılmış, başsız kalmış, sahipsiz kalmıştır. Ayvacık’ımızın diğer ilçelere göre geri kalmışlığı, elbette dağlık olması, coğrafi şartlarının ağır olması, ekonomik sebepler yanında bu sahipsizlik beraberinde tüm sorunların birikmesine çarpan etkisi yapmış, bu da beraberinde yıllarca Ayvacık’tan büyükşehirlere göçün ana sebebi olmuştur. 2007 yılında Ayvacık’ın nüfusu 26.500 iken, 15 yıl sonra yani 2022 yılı sonu itibarıyla 18.000’e düşmüştür. Eğitim konusunda çok gerilerde kalan Ayvacık, az sayıda kalan eğitimli insanını da büyükşehirlere yolcu etmiştir. Bu olumsuz durumdan kurtulmak için  elbette belediye başkanlarımız ellerinden gelen her şeyi yapmışlardır. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Burada bir tespitte bulunmak zorundayız. Ayvacık, göç vermeye devam etmektedir. Bizler öncelikle bu göçü durdurup, sonrasında başka şehirlerde yaşayan Ayvacıklı hemşehrilerimizi Ayvacık’a çekmenin gayreti içerisinde olacağız. Çünkü insanımızın olmadığı yerlerin, kalkınması ve gelişmesi mümkün değildir” dedi.

‘Doğru başkan, doğru ekip’

Öncelikle nitelikli, iş yapabilen, çalışkan, çözüm odaklı, araştıran bir ekip kurmak zorunda  olduklarını belirten  Köroğlu “Ayvacık’ın yapısal sorunlarını çözmek zorundayız. İşsizlikle ilgili projelerimizi daha sonraki basın toplantısında açıklayacağım. Tarıma dayalı sanayiyi, turizmi kapsayacak şekilde kapsamlı yeni bir imar düzenlemesini ivedilikle yapmalıyız. Bu imar durumuna göre altyapımızı inşa etmeliyiz. Yapacağımız çalışmalarla, hayata geçireceğimiz projelerle Ayvacık, İnşaallah bölgemizde bir çok konuda örnek alınacak ilçe olacaktır. Bunun için doğru başkan, doğru ekip, Ayvacıklıların tam güveni çözüm olacaktır” diye konuştu.

‘İcraatler, vaatlerden büyük olacak’

1975 Ayvacık doğumlu olan Serhat Köroğlu,1994’te Çarşamba İmam-Hatip Lisesi’nden mezun olduktan sonra aynı yıl Uludağ Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümüne girdi ve 1998’de mezun oldu. 1998-1999 yıllarında aynı üniversitenin Yabancı Diller Enstitüsüne de devam ederek iyi dereceyle mezun oldu. Askerlik görevini ifa ettikten sonra Uluslararası bir firmada ihracat uzmanı olarak göreve başladı. Aynı kuruluşun çeşitli kademelerinde 9 yıl görev yaptıktan sonra İTÜ sürekli eğitim merkezine devam eden Köroğlu, Kamu Yöneticiliği, Uluslararası İlişkiler Uzmanlığı ve İnsan Kaynakları Yöneticiliği vasfına da sahip. 2009-2012 yılları arasında bir kuruluşun muhasebe finans sorumluluğunu yaptı. 2012 yılından itibaren halen müteahhitlik yapmaktadır. Gençliğinden beri siyasete meraklı olduğunu söyleyen Serhat Köroğlu “Çocukluğumdan beri bir  Ayvacık’lı olarak Ayvacık’ın sorunlarına şahit oldum ve bu sorunları nasıl çözebiliriz? diye fikirler üretmeye çalıştım. Ayvacık’ın sorunlarını biliyorum. Köklü ve yapısal sorunları olan Ayvacık’ı güzel günlere hep birlikte taşıyacağız. İcraatler, vaatlerden büyük olacak” şeklinde konuştu.