Atakum'da çocuklar doğada bilim ve sanat öğreniyor

TAKİP ET

Samsun Valiliği himayesiyle, Atakum Belediyesi, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Doğanın Çocukları Akademisi Derneği (DOÇAK) işbirliğiyle 'Doğada Bilim ve Sanat Atölyeleri' projesiyle Atakumlu çocuklar doğa, sanat ve bilimle iç içe bir şekilde geleceğe hazırlanıyor.

“Doğada Bilim ve Sanat Atölyeleri” ile çocuklar ve gençlerin doğa ile temel ve pratik bilimler arasında ilişkiyi öğrenmeye yönelik bilimsel, sanatsal ve kültürel her türlü bilim dalında eğitim faaliyetlerini uyguluyorlar.

Bilimsel, sanatsal ve kültürel alanlarda eğitim faaliyetleri içeren bu proje ile çocuklar, Bilim Laboratuvarları, Bilim Atölyeleri ve Sanat Atölyelerinde deneyim kazanıyorlar.

2023-2024 Eğitim öğretim güz döneminde gerçekleştirilen toplamda  8 atölye çalışmasında, çocuk esirgeme yurdu ve 8 okuldan toplamda 1145 öğrencinin Doğa Bilimleri Köyü’nde eğitim almaları sağlandı.  

Özel günlerinde önemsendiği projede, Cumhuriyet Bayramı, Çevre Günü ve Yerli Malı Haftası gibi günlerde çocukların , özel etkinlikler ve gösterilerle anlamlı günlerin değerini kavraması sağlanıyor.Bu güzel etkinliklerle çocukların milli ve manevi değer algılarının gelişmesine olanak sağlıyor.